Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων & Σωματείων του Ν.Σερρών που έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α). Στην διαχρονική του πορεία δραστηριοποιήθηκε έντονα σε πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις στους Νομούς Θεσσαλονίκης και Σερρών. Στον τομέα του Εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης έχει να επιδείξει πλούσιο έργο, δίνοντας ζωή και ελπίδα στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο μέσα από τις δύο Τράπεζες Αίματος που διατηρεί στα Νοσοκομεία Σερρών και ΑΧΕΠΑ, διενεργώντας τέσσερις αιμοληψίες το χρόνο (2 στην Τερπνή και 2 στη Θεσ/νίκη).
Αποτέλεσμα της αναγνώρισης και της προσφοράς του Τμήματος Αιμοδοσίας του Συλλόγου αποτελεί η ανάδειξή του ως καλύτερου φορέα κοινωνικής προσφοράς στο Νομό Σερρών για το 2003, από τους δημοσιογράφους του Νομού, και η βράβευσή του σε ειδική τελετή στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου 2003 (παγκόσμια ημέρα του Εθελοντισμού) από το Υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Βραβεύτηκε για την μεγάλη του κοινωνική προσφορά και την ανάληψη της 19ης Αμφικτιονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες 30/9 – 2/10 2005, από την Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων στη Θεσσαλονίκη, τον Δήμο Νιγρίτας , τη Νομαρχία Σερρών και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Σερρών.
Πέραν της κοινωνικής του προσφοράς δραστηριοποιείται έντονα στον πολιτιστικό τομέα, κυρίως στη διάσωση και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, συντηρώντας χορευτικά τμήματα, βιβλιοθήκη, Τμήμα Νέων και καθιστώντας θεσμούς τις “Συναντήσεις των Απανταχού Τερπνιωτών» που πραγματοποιούνται τον Αύγουστο στην Τερπνή και τις “Γιορτές του Τσίπουρου Τερπνής» που πραγματοποιούνται τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη.
Στον εκδοτικό τομέα έχει να επιδείξει πλούσιο έργο. Εξέδωσε το φωτογραφικό λεύκωμα «Μνήμες από την παλιά Τερπνή», το ιστορικό τεύχος «Η μάχη στα Πλατανούδια Τερπνής», το λαογραφικό βιβλίο «Οι Λαζαρίνες της Βισαλτίας», τα βιβλία του Νίκου Λ. Πασχαλούδη «Η ΤΕΡΠΝΗ Αναφορές στο χθες και στο σήμερα» και «Η ΒΙΣΑΛΤΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ», τον τηλεφωνικό κατάλογο των απανταχού Τερπνιωτών, τα “Πρακτικά” της 19ης Αμφικτιονίας και βέβαια το δίμηνο περιοδικό «Η Τερπνή» που εκδίδεται εδώ και 20 χρόνια και αποτελεί το μέσο επικοινωνίας όλων των Τερπνιωτών.
Διαθέτει ιδιόκτητη αίθουσα 200 τ.μ στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης.