Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης : η 11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ Ν. ΣΕΡΡΩΝ Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

 

Για 11η συνεχή χρονιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α), σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης , Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ), πραγματοποίησε την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία μ σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, προκειμένου η χώρα μα να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

 

Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης Η Τέρπνη 11η πανελληνια λαμπαδηδρομια

 

Τη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 πέρασε από την πόλη των Σερρών η φλόγα της Αγάπης, σκορπίζοντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Το μήνυμα της Αγάπης, της Αλληλεγγύης , της προσφοράς προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

 

Με μία σεμνή τελετή στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Σερρών υποδέχθηκαν τη φλόγα ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Εμμανουηλίδης με το Δ.Σ του Νοσοκομείου , η Διευθύντρια της Αιμοδοσίας κ. Παγκάλου, και το προσωπικό του Νοσοκομείου. Κατά την πορεία της μέσα στην πόλη των Σερρών, την φλόγα υποδέχθηκαν στο Ε.Κ.Α.Β ο Υπεύθυνος Τομέα Σερρών κ. Αγγελίδης, στην Ι.Μ.Σ.Ν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ.κ Θεολόγος, στο Δημαρχείο Σερρών ο Αντιδήμαρχος Σερρών κ. Γαλάνης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαβασιλείου και τη Πρόεδρο της Unesco Σερρών κ. Καίτη Εμμανουηλίδου , στο Επιμελητήριο Σερρών, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιαννάκης και στη Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, όπου έγινε και η επίσημη υποδοχή, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Μωυσιάδης , οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Μπασδάνης , Μασλαρινός και το προσωπικό της Περιφέρειας, στην Αστυνομική διεύθυνση Σερρών ο Αναπληρωτής Διοικητής του ΑΤ Σερρών κ. Καραγιαννίδης και στον τελευταίο σταθμό για την πόλη των Σερρών την Πυροσβεστική Υπηρεσία ο Διοικητής κ. Βασιλειάδης και το προσωπικό.

 

Όλοι οι ομιλητές κατά την υποδοχή, τόνισαν ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας και θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε το αιμοδοτικό κίνημα της χώρας μας να αναπτυχθεί περισσότερο.

 

Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης Η Τέρπνη 11η πανελληνια λαμπαδηδρομια

 

Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι στην πολύ πετυχημένη διαδρομή της φλόγας μέσα στην πόλη των Σερρών που οργάνωσε ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Αιμοδοσία του Γ. Νοσοκομείου Σερρών, συμμετείχαν λαμπαδηδρόμοι από το ΤΕΦΑΑ Σερρών με υπεύθυνη την κα Τσιώνη Βάσω και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών με υπεύθυνο τον Πρόεδρο κ. Βακιρτζή Γιάννη, ενώ καθόλη τη διάρκεια των διαδρομών στην πόλη ακολουθούσε περιπολικό της αστυνομίας, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, και ο εθελοντής αιμοδότης Ραμφόπουλος Αριστοτέλης με το αυτοκίνητό του που μετέδιδε μηνύματα σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία.

 

Το απόγευμα η Φλόγα της Αγάπης πέρασε από την Πεπονιά όπου την υποδέχθηκαν αρκετοί επίσημοι προσκεκλημένοι και πλήθος κόσμου. Ο Σύλλογος Γυναικών Πεπονιάς σε μία σεμνή και συγκινητική τελετή τίμησε τον αείμνηστο ιδρυτή του Συλλόγου Αιμοδοτών Πεπονιάς Ηλία Πραζιούτη που πρόσφατα μας άφησε.

 

Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης Η Τέρπνη 11η πανελληνια λαμπαδηδρομια

 

Την οργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο κ. Μώκος Γιώργος. Συνεχίζοντας τη διαδρομή της η Φλόγα έφθασε στην Τερπνή όπου και διανυκτέρευσε. Την μετέφεραν ιππείς του Ιππικού Συλλόγου Νιγρίτας και την υποδέχτηκαν οι φορείς του χωριού και πλήθος κόσμου ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Τερπνής.

 

Για την αξία της Αιμοδοσίας μίλησαν ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Καλαιτζής, ο Πρόεδρος του διοργανωτή Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Τσελεπής και ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Τερπνής κ. Βλαχοδήμος. Συγκίνηση και ενθουσιασμό προκάλεσε η παρουσία παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής τα οποία με την καθοδήγηση της Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Τερπνής κ. Κεραμυδά διάβασαν και απήγγειλαν ποιήματα σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία.

 

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου η Φλόγα μεταφέρθηκε από λαμπαδηδρόμους του Συνδέσμου ΠΑΟΚ «Βισάλτες» και του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία της Νιγρίτας. Χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Τσελεπής, η υπεύθυνη αιμοδοσίας του συνδέσμου ΠΑΟΚ κ. Ανοιξιά Πέγου – Σωτίδη, ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας κ. Σταμπουλής και ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Καλαιτζής. Ακολούθησε μεγάλη συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στα πλαίσια των ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΩΝ 2013.

 

Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης Η Τέρπνη 11η πανελληνια λαμπαδηδρομια

 

Ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, ως διοργανωτής της 11ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στο Νομό Σερρών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στην πετυχημένη εκδήλωση της λαμπαδηδρομίας :

 

Την Διευθύντρια της Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Σερρών κ. Παγκάλου για την άψογη συνεργασία, την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών για την συνοδεία του περιπολικού, το ΕΚΑΒ Σερρών για τη συνοδεία του ασθενοφόρου, τον εθελοντή αιμοδότη κ. Ραμφόπουλο για τη συνοδεία του αυτοκινήτου του, τον κ. Κεραμυδά για την μικροφωνική εγκατάσταση στην Τερπνή, το Σύλλογο Γυναικών Πεπονιάς, το Σύλλογο Γυναικών Τερπνής και την Πρόεδρο κ. Κεραμυδά, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής, το Δήμαρχο Βισαλτίας κ. Καλαϊτζή και το τεχνικό προσωπικό του Δήμου, τους λαμπαδηδρόμους των ΤΕΦΑΑ Σερρών, της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, των μαθητών της Πεπονιάς, του Ιππικού Συλλόγου Νιγρίτας, του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ και του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας.

Σύλλογος

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου