Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Αφιέρωμα στην Bronza Banda (Video)

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Από τον Παναγιώτη Βελισσαρόπουλο, συνεργάτη του topoikaitropoi.gr

Ήταν καλοκαίρι του 2015, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας, όταν δέχτηκα ένα τηλέφωνο από τον αδερφό μου Φώτη.
– Φώτη, άκου ένα κομμάτι. Μόλις το τελείωσα!
– Πολύ ωραίο!! Συνέχισε να πειραματίζεσαι, γιατί μόλις τελειώσεις με το καλό, έχω μία πρόταση να σου κάνω, θέλω να συνεργαστούμε.

Όταν συναντηθήκαμε, μου μίλησε για την ιδέα που είχαν μαζί με τον Μιχάλη Κυπριανού: την δημιουργία μιας μπάντας με βάση τα χάλκινα όργανα και παραδοσιακά ακούσματα της Μακεδονίας. Το όνομα αυτής, ΒRONZA BANDA. Μου πρότειναν να συμμετάσχω ως εξωτερικός συνεργάτης.

Ενθουσιάστηκα! Απάντησα αμέσως θετικά. Μια τέτοια μπάντα έλειπε από την Αθήνα. Ήταν μια ευκαιρία για μένα να συνεργαστώ με ταλαντούχους επαγγελματίες μουσικούς. Αλλά και να κάνω αυτό που αγαπώ, να παίζω σαξόφωνο, όντας μέλος μιας ομάδας φίλων, όπου η ατμόσφαιρα θυμίζει παρέα και οικογένεια.

Κάπως έτσι, τόσο απλά, ξεκίνησε η συνεργασία μου με την ΒRONZA BANDA. Η ομάδα «έδεσε» από την πρώτη στιγμή. Από τότε μέχρι σήμερα, αν και μετρά λίγα χρόνια παρουσίας, η BRONZA BANDA έχει συμμετάσχει σε πολλά γλέντια και παραστάσεις ανά την Ελλάδα, έχοντας καταφέρει να κερδίσει τα μέλη των χορευτικών συλλόγων της Αθήνας αλλά και την εμπιστοσύνη δασκάλων και μουσικών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της παράδοσης.

Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι δεν είμαι αντικειμενικός. Σας αφήνω να απολαύσετε το βίντεο και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.


Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Άννα θεολόγου για την υπομονή και την κατανόησή της, τον Μπάμπη Σαϊτάνη για τα μαθήματα μοντάζ, τους Ελένη Ρούστα και Θωμά Χατζηγιαννάκη για την πολύτιμη βοήθειά τους στη διαδικασία των συνεντεύξεων και την Αφροδίτη Ρήγα για την βοήθειά της στο άρθρο. Ευχαριστώ πολύ το Νίκο Γιδά για το αρχειακό υλικό που μου εμπιστεύτηκε και παραχώρησε.

Συντελεστές: Δάσκαλοι παραδοσιακών χορών και Μουσικοί
Δάσκαλοι παραδοσιακών χορών
Γιώργος Βελισσαρόπουλος- Χοροστάσι
Κώστας Πιπίνης- ΟΠΑ
Κανέλλος Κανελλόπουλος- Χόρευμα
Γιάννης Σέρβος- Ραβαΐσι
Δημήτρης Τριανταφυλλίδης- Ολκάς
Λάμπρος Καρακίτσος & Μιχαέλα Φαίδα – Χοροδοιπόροι
Αντωνία Λουκά – Χοροτεχνία

Μουσικοί
Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος- κλαρίνο, σαξόφωνο
Νίκος Χατζόπουλος- βιολί
Γιάννης Δίσκος- κλαρίνο, σαξόφωνο
Πέτρος Κούρτης- κρουστά
Γιάννης Αρβανιτάκης- τρομπόνι
Θοδωρής Τασούλας- κλαρίνο
Θάνος Σταυρίδης- ακορντεόν
Ανδρέας Παπάς- κρουστά

Παναγιώτης Βελισσαρόπουλος

Παναγιώτης Βελισσαρόπουλος

Γεννήθηκα στον Άλιμο στις 8 Μαρτίου 1994.

Θυμάμαι τον εαυτό μου να χορεύει από μικρό παιδί, όταν σε ηλικία 4 χρονών άκουσα την πρώτη μου κασέτα και είδα τα αδέλφια μου να χορεύουν. Από τότε «κόλλησα το μικρόβιο» και γράφτηκα στον πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής μου. Στήριγμα και παράδειγμά μου τα αδέλφια μου, ο Γιώργος και ο Φώτης, χοροδιδάσκαλοι πλέον και οι δύο, που με γαλούχησαν ο καθένας με τον δικό του χορευτικό χαρακτήρα.

Τελείωσα το Μουσικό Σχολείο Αλίμου, με ατομικό όργανο το σαξόφωνο.

Είμαι μέλος της χορευτικής ομάδας του Λαογραφικού Μουσικοχορευτικού Ομίλου Γλυφάδας «Χοροστάσι», το οποίο από το 2004 συμμετέχει ανελλιπώς σε διάφορες μουσικοχορευτικές παραστάσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είμαι επίσης μέλος της Ορχήστρας Χάλκινων Πνευστών “Bronza Banda”, η οποία δίνει συναυλίες παραδοσιακής μουσικής και συμμετέχει σε διάφορα γλέντια και εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα.

Επί του παρόντος, εργάζομαι ως νοσηλευτής σε ιδιωτική κλινική.

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Διαδραστικός χάρτης Ελλάδος με Κάλαντα Χριστουγέννων

Κάλαντα Χριστουγέννων από όλη την Ελλάδα