Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Μουσικοχορευτική Παράσταση «Παραλογαί/ες» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Ρεπορτάζ)

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Βρεθήκαμε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να παρακολουθήσουμε την μουσικοχορευτική παράσταση «Παραλογαί/ες» της Εταιρείας Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ». Η αλήθεια είναι ότι το θέμα που αφορούσε η συγκεκριμένη παράσταση ήταν αρκετά ιδιαίτερο, όπως είχε δηλώσει και στην συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει ο κ.Τάκης, γεγονός που κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού προκειμένου να δει τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν αυτές να αποδοθούν επί σκηνής. Είδαμε χορούς και τραγούδια που αφορούσαν την αγάπη, τον γάμο, την χαρά, την κακοτυχία, το κρίμα, την ξενιτιά. Παραλογές όπως “Της Αρετής”, “Για την κακή ή την παράξενη τύχη”, “Του κριματισμένου”, “Αϊ Γιώργης & Δράκος/Θεριό”, “Του Κυρ Βοριά”, “Του Γεφυριού της Άρτας” και για το τέλος “Ο Γυρισμός τους Ξενιτεμένου”.

Μουσικοχορευτική Παράσταση «Παραλογαί/ες» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Ρεπορτάζ)

Οι μοναδικές φωνές των Θοδωρή Μέρμηγκα και Μαρίας Αναματερού σε συνδυασμό με τις μελωδίες των κορυφαίων μουσικών Γιάννη Γευγελή (κρουστά), Θοδωρή Τασούλα (κλαρίνο), Γιάννη Παυλόπουλο (βιολί), Ιορδάνη Κουζηνόπουλο (λαούτο), Βαγγέλη Δημούδη (ούτι-τραγούδι), Στέλλα Βαλάση (σαντούρι), Πάνο Δημητρακόπουλο (κανονάκι), Βασίλη Γραμματικό (γκάιντα-τσαμπούνα), Λάμπη Μουρούζη και Γιάννη Φωτιάδη (λύρα Πόντου), Περικλή Κατσώτη (νταούλι Πόντου), Λιάνα Χαραλαμπίδου (τραγούδι Πόντου), Μαρεντάκη Νίκο και Κοζωνάκη Κανάκη (λαούτο Κρήτης) και Αντώνη Μαρτσάκη (τραγούδι, βιολί, ασκομαντούρα Κρήτης) κατάφεραν να μας ταξιδέψουν από τα Δωδεκάνησα ως την Ήπειρο, τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, τη Λευκάδα, την Πελοπόννησο, την Θάσο, την Χίο, τη Σαλαμίνα, την Καρδίτσα, τη Δράμα, τη Βόρεια Θράκη, την Κύπρο, την Κρήτη, την Εύβοια κ.α.

Μουσικοχορευτική Παράσταση «Παραλογαί/ες» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Ρεπορτάζ)

Με συμμετοχές χορευτικών όπως της Χορευτικής Ομάδας Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού με χοροδιδάσκαλο τον Στάθη Καλογερόπουλο, της Χορευτικής Ομάδας Ι.Ν Φανερωμένης Χολαργού, του Χορευτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Ηλιούπολη «ΜΕΘΕΞΙΣ»  με χοροδιδάσκαλο τον Κωστή Παπασπύρο, τον ΧΟ.ΠΟ.ΧΥ Δερόπολης «ΔΕΡΟΠΟΛΗ» με χοροδιδάσκαλο τον Κωνσταντίνο Δουλή, τον Χορευτικό Όμιλο Ποντίων «ΣΕΡΡΑ» (Μοσχάτου-Ταύρου) με χοροδιδάσκαλο τον Νίκο Ζουρνατζίδη και τις χορευτικές ομάδες της Εταιρείας Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ» συμπληρώθηκε χορευτικά το πρόγραμμα διάρκειας περίπου 3 ωρών, το οποίο περιείχε αφηγήσεις πριν από κάθε ενότητα από την Βέρα Αισώπου.

Μουσικοχορευτική Παράσταση «Παραλογαί/ες» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Ρεπορτάζ)

Είναι σημαντικό χώροι όπως το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Μέγαρο Μουσικής, το Ηρώδειο, να φιλοξενούν παραστάσεις με παραδοσιακό περιεχόμενο και εμείς αυτό θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!

Θεολόγου Άννα για το Τόποι & Τρόποι

Σύλλογος

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση