Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Φιλιώ Πυργάκη: Έσβησε η μεγάλη φωνή της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Μία μεγάλη απώλεια για την ελληνική παραδοσιακή μουσική.
11 Οκτωβρίου 1939 – 17 Ιουλίου 2021

Έπειτα από μία μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, έφυγε τελικά από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών, η μεγάλη φωνή της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, Φιλιώ Πυργάκη. Η κατάσταση της υγείας της επιβαρύνθηκε όταν το Μάιο έφυγε από τη ζωή ο σύζυγός της, Μίμης.

Βιογραφικό
Γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας στις 11 Οκτωβρίου 1939 και ξεκίνησε να τραγουδάει σε πανηγύρια από την ηλικία των 14 ετών. Ύστερα από ένα ατύχημα που είχε, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών. Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 με τίτλο «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», σε μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του. Αργότερα, αναγνωρίστηκε στον χώρο του Δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.

Η Φιλιώ Πυργάκη πέρα απο την Ελλάδα έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό (π.χ. στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Σκανδιναβία κ.α). Συνολικά υπολογίζεται ότι έχει κυκλοφορήσει πάνω από 200 διαφορετικούς δίσκους όλων των μορφών.

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Θρακιώτες Δράμας: Μένουμε ασφαλείς, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς (Video)

Οι χορευτές της Θρακικής Εστίας Δράμας τηρώντας όλα τ' απαραίτητα μέτρα χόρεψαν στη φύση αγαπημένους χορούς.