Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

«ΒΑΚΧΑΙ» ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΧΗΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Α.Μ.Κ.Ε Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης με έδρα την Καλλιθέα

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Καλλιθέα Αττικής Νομός: ΑΤΤΙΚΗΣ Περιφέρεια: Αττική

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ακολουθώντας τους δρόμους της μουσικής και του χορού που χάραξε με το ξέφρενο πέρασμά του ο θεός ΔΙΟΝΥΣΟΣ, σκορπίζοντας τις πιστές του ακόλουθες, τις ΒΑΚΧΕΣ, για να μεθύσουν την ψυχή του ανθρώπου με το κρασί του, και τη γη της Ελλάδας με το χορό του, ξεκινήσαμε ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στους ρυθμούς και στις μελωδίες του νεότερου ελληνισμού!

  Τραγούδι του Διόνυσου ο ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ με τη συνοδεία του ΑΥΛΟΥ. Κι ο χορός, η υλική έκφραση της ψυχής, έρχεται να κοινωνήσει τον ελευθερωτή οίνο και να σπάσει τα δεσμά της λογικής! Το τραγούδι της νεότερης Ελλάδας συμβολικά δένεται με το διθύραμβο. Ο αυλός αντικαθίσταται από τις ζυγιές των παραδοσικών οργανοπαιχτών και ο χορός οδηγεί το σώμα να κινείται ρυθμικά, άτεχνα στην αρχή, παραδομένο στα πάθη του, έντεχνα στην πορεία, δέσμιο της παράδοσης.

  Η ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα χορεύει συρτά και αντικριστά από το Ιόνιο ως τη Μαύρη Θάλασσα και από τη μια μεριά του Αιγαίου ως την άλλη. Μέσα σ’ αυτόν τον καταιγισμό ρυθμών και μελωδιών ο Έλληνας στέκεται αγέρωχος και διασκεδάζει με ΧΟΡΟ ΕΚΣΤΑΤΙΚΟ…

  Εμπνευσμένοι από τη μυθολογία, ταυτιστήκαμε με τις πιστές ακόλουθες του ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΒΑΚΧΟΥ, σε μια προσπάθεια να διαφυλάξουμε και να διασώσουμε την ελληνική παράδοση με χορούς κα ρυθμούς τωρινούς και αλλοτινούς!

  Gallery

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων
  • Πολιτιστικά

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.