Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη ημερίδα-ενημέρωση-ευαισθητοποίηση με θέμα: «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑ ΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝ». στην αίθουσα του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 11/6/2014.

 

Διοργανωτής ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης με την Αιγίδα της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Αλέξανδρος Τσελεπής και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Νούλης.

 

sullogos terpniwtwn thessalonikis h terpni pagkosmia imera ethelonti aimodoti 2

 

Ο κ. Τσελεπής αναφέρθηκε στην τριαντάχρονη και πλέον προσφορά των μελών του Συλλόγου Τερπνιωτών ως εθελοντών αιμοδοτών οι περισσότεροι των οποίων είναι συστηματικοί αιμοδότες. Επίσης τονίστηκε η μεγάλη κοινωνική προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών μας προς τους αγνώστους συνανθρώπους μας.

 

Ο κ. Νούλης, εκ μέρους της ομοσπονδίας των Σερραϊκών Συλλόγων, αναφέρθηκε στην ανάγκη για προσφορά αίματος, ιστών και οργάνων από όλους του Συλλόγους της Ομοσπονδίας και σημείωσε την σπουδαιότητα της συνεργασίας όλων των συλλόγων για την επίτευξη αυτού του σκοπού..

 

Οι δύο βασικές ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν οι κυρίες Παπαιορδάνου Χρύσα(επισκέπτρια Υγείας στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ) και Ζαχουρούδη Δήμητρα (Συντονίστρια Ε.Ο.Μ Β. Ελλάδος). Η κυρία Παπαιορδάνου αναφέρθηκε στην τρέχουσα κατάσταση της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Ελλάδα και στις τεράστιες ανάγκες για αίμα.

 

sullogos terpniwtwn thessalonikis h terpni pagkosmia imera ethelonti aimodoti

 

Δυστυχώς μόνο τις μισές ανάγκες για αίμα καλύπτει η εθελοντική αιμοδοσία στην Ελλάδα ενώ οι υπόλοιπες ανάγκες καλύπτονται με αγορά από χώρες του εξωτερικού και από αιμοδότες του συγγενικού περιβάλλοντος. Η κυρία Ζαχαρούδη αναφέρθηκε στην δωρεά ιστών και οργάνων και ανέλυσε συστηματικά την διαδικασία της έγκρισης για τη λήψη αυτών. Επίσης αναφέρθηκε στη μεγάλη λίστα αναμονής για όργανα στην Ελλάδα.

 

Το κοινό παρακολούθησε την εκδήλωση με μεγάλο ενδιαφέρον και ακολούθησαν πολλαπλές ερωτήσεις προς τις δύο ομιλήτριες οι οποίες και απάντησαν αναλυτικά σε όλες. Στο τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης αφού ευχαρίστησε θερμά το κοινό και τις δύο ομιλήτριες πρόσφερε σε αυτές βιβλία που έχει εκδώσει ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης.

 

Σύλλογος

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου