Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η 14 Ιουνίου ημέρα τιμής και αναγνώρισης του Εθελοντή Αιμοδότη, θεσμοθετήθηκε από την Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας και γιορτάζεται σ΄ όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Στόχος είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση και παρότρυνση του κοινού για εθελοντική προσφορά ασφαλούς αίματος και αυτάρκειας σε κάθε χώρα.

 

Ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης «Η ΤΕΡΠΝΗ» μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α), εδώ και 33 χρόνια από την ίδρυσή του έχει σταθερό κοινωνικό προσανατολισμό και στηριζόμενος στους συνειδητοποιημένους τερπνιώτες αιμοδότες, διατηρεί δύο Τράπεζες Αίματος στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Σερρών.

 

Οι Τερπνιώτες εθελοντές αιμοδότες , σε πείσμα των καιρών και παρά τις δύσκολες συνθήκες ζωής που επιφέρει η βαριά οικονομική κρίση αντιπαραθέτουν τις αξίες του αλτρουισμού, της αλληλεγγύης και προσφέρουν το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής, το αίμα τους στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο. Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιληφθούμε όλοι την τεράστια σημασία της προσφοράς αυτής.

 

Πολυμεταγγιζόμενα άτομα – τραυματίες – χρόνιοι πάσχοντες

ΟΛΟΙ έχουν δικαίωμα στην Υγεία

ΟΛΟΙ έχουν δικαίωμα στη Ζωή

 

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την οικονομική κρίση να γίνει κοινωνική κρίση. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε το ηθικό χρέος που έχουμε ΟΛΟΙ όσοι μπορούμε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της ανθρωπιάς, της προσφοράς αίματος.

 

Ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη έχει προγραμματίσει εβδομάδα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ και καλεί όλους τους Τερπνιώτες και φίλους του Συλλόγου να δώσουν ένα ακόμη βροντερό παρών, στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ , Σερρών και όλης της Ελλάδος, από την Δευτέρα 10 Ιουνίου έως και την Κυριακή 16 Ιουνίου.

 

Ιδιαίτερα την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, ημέρα του εθελοντή αιμοδότη, κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ θα βρίσκεται στην Πλατεία Αριστοτέλους για αιμοληψίες. Όσοι έκαναν χρήση και γνώρισαν πολύ καλά την αξία της Τράπεζας, έχουν ηθική υποχρέωση να αναπληρώσουν το αίμα που χρησιμοποίησαν γιατί έτσι αναγνωρίζουν και ανταποδίδουν το καλό, προς τον ανώνυμο Τερπνιώτη αιμοδότη που τους βοήθησε κάποτε να ξεπεράσουν τη δοκιμασία τους.

 

Πιστεύουμε και προσδοκούμε στην διαμόρφωση μιας ευρύτερης δυναμικής στήριξης του εθελοντικού αιμοδοτικού κινήματος, ώστε να γίνει πραγματικότητα το όραμά μας για ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ στη χώρα μας από εθελοντικά προσφερόμενο Αίμα.

 

Με σύνθημα : Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

Ας τρέξουμε όλοι να πλαισιώσουμε κάθε κίνημα ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας

Ας ανταποκριθούμε στο κάλεσμα Αγάπης και Ελπίδας

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ

Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

Σύλλογος

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου