Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

101η Επέτειος της Μάχης στα Πλατανούδια Τέρπνης

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος η 101η επέτειος της Ιστορικής Μάχης στα «Πλατανούδια» της Τερπνής, της μάχης που έκρινε την τύχη όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής, αλλά και αυτή της Μακεδονίας, ανοίγοντας το δρόμο προς την ελευθερία.

 

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στο Ηρώο, στη θέση «Πλατανούδια», από τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο και με το πέρας αυτής ακολούθησε το Προσκλητήριο Πεσόντων, η κατάθεση στεφάνων και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας, ενώ στη μνήμη των πεσόντων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

Στη συνέχεια οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου έκαναν παρέλαση στην πλατεία του χωριού και με το πέρας αυτής, παρατέθηκε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας.

 

101 epeteios maxis sta platanoudia terpnis sillogos terpniwtwn thessalonikhs

 

«Ημέρα γιορτής και σεβασμού»

«Είναι μια μέρα γιορτής, τιμής και σεβασμού στους προγόνους μας η σημερινή, καθώς χωρίς να διαθέτουν πολλά μέσα, αποτίναξαν το ζυγό χάρη στα ιδανικά που είχαν» σημείωσε ο δήμαρχος Βισαλτίας Δημήτρης Καλαϊτζής και πρόσθεσε πως «αυτά τα ιδανικά εμείς οι νεότεροι τα ξεχάσαμε, αλλά πρέπει να αναλογιζόμαστε τις στιγμές αυτές του παρελθόντος και να λαμβάνουμε τα μηνύματά τους».

 

Μεγάλη προσέλευση

Ο καλός καιρός και η λιακάδα ευνόησε την εκδήλωση και η προσέλευση του κόσμου ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Μενέλαος Βλάχβεης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθανάσιος Μασλαρινός και Αθανάσιος Μπασδάνης, ο Τερπνιώτης βιομήχανος (FIBRAN) Δημήτριος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Κώστας Γκουγκούδης, ο προϊστάμενος του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστάσιος Λυμπούδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης Γιάννης Νούλης, καθώς και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

 

πηγη : http://www.sertharros.gr/

 

 101 epeteios maxis sta platanoudia terpnis sillogos terpniwtwn thessalonikhs 2

 

Δείτε το video της εκδήλωσης εδώ

 


Σύλλογος

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου