Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων & Σωματείων Ν.Σερρών στη Θεσσαλονίκη

Η Ομοσπονδία των Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων του Νομού Σερρών στη Θεσσαλονίκη απαρτίζεται από 25 πολιτιστικούς Συλλόγους του Ν. Σερρών που έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  25 μέληΤοποθεσία: Σέρρες Νομός: ΣΕΡΡΩΝ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία Φυλή: Μακεδόνες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Κύριος στόχος της και η φιλοσοφία της η διατήρηση και συνέχιση όλων εκείνων των αξιών που συνθέτουν την πολιτιστική μας ταυτότητα και παράδοση. Σταχυολογώντας μερικές από τις εντυπωσιακές μας εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία πάντα με τους συλλόγους που απαρτίζουν τη δύναμη του φορέα μας είναι:

  • Η εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το οποίο αιφνιδιάστηκε και εντυπωσιάστηκε από τον όγκο και τον πολιτιστικό θησαυρό του νομού Σερρών, που παρουσίασαν οι 500 και πλέον των χορευτικών μας συγκροτημάτων, χορωδιών, φιλαρμονικών, παραδοσιακών οργάνων κ.λπ. των συλλόγων μας .
  • Το ταξίδι μας προσκύνημα στην Κύπρο και η αδελφοποίηση με αντίστοιχο φορέα στο νησί ( Όμιλος Γυναικών Επαρχίας Κερύνειας.) ήταν μια προσπάθεια ανθρωπιστική και ενημερωτική.
  • Οι δύο συνεστιάσεις με όλους τους δημάρχους του νομού Σερρών και τα διάφορα φεστιβάλ, η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΑ ΠΑΤΡΙΑ όπως και η Τυνησιακή βραδιά, και πολλές άλλες εκδηλώσεις ήταν απόρροια της συλλογικότητας και των πρωτοβουλιών του φορέα μας.
  • Η απάντησή μας στο κάλεσμα της Επιτροπής Εθελοντισμού των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 ήταν άμεση με αποστολή άνω των 100 εθελοντών μας.
  • Το Α΄ Πανσερραϊκό Συνέδριο Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων που πραγματοποιήθηκε, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 10 χρόνων συνεχούς και αδιάλειπτης πορείας της Ομοσπονδίας στα κοινωνικά πολιτιστικά και πολιτικά δρώμενα των Νομών Σερρών και Θεσσαλονίκης, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το διήμερο 17 και 18 Μαρτίου 2007 με θέμα ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν τριακόσιοι πενήντα (350) σύνεδροι, μέλη ενενήντα (90) και πλέον Σερραϊκών Πολιτιστικών Συλλόγων της Ελλάδος και του Εξωτερικού, και τα συμπεράσματά του ασφαλώς θα σηματοδοτήσουν νέες προοπτικές και θα συμβάλουν στην καλύτερη και ταχύτερη ανάπτυξη του Ν. Σερρών.
  • Η έκδοση του βιβλίου «ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ. Η μουσική παράδοση της Νιγρίτας και της Βισαλτίας» του Νίκου Λ. Πασχαλούδη το οποίο συνοδεύεται με τα αντίστοιχα DVD.
  • Η μεγάλη συναυλία «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», ένα μουσικό ταξίδι στον θρύλο και στο χρόνο της μουσικής παράδοσης της Μακεδονίας από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας με τον Αντώνη Καλογιάννη, γνωστούς σολίστ, φιλαρμονική του Δήμου Θεσ/νίκης και χορωδίες, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ.
  • Η 1η Πολιτιστική Γιορτή των Σερραίων της Θεσσαλονίκης «ΠΑΡΑΔΟΣΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Κήπου με την εμφάνιση όλων των χορευτικών συγκροτημάτων των Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας.
  • Τα Χορωδιακά Φεστιβάλ «ΑΓΑΠΗΣ» που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο κινηματοθέατρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» με τη συμμετοχή των χορωδιών των Συλλόγων μας, τα έσοδα των οποίων διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

  Πορευόμαστε το δύσκολο δρόμο της ανιδιοτελούς εθελοντικής προσφοράς για την διάσωση και διατήρηση όλων εκείνων των αξιών οι οποίες θωρακίζουν, με αδάμαστες από τον χρόνο αντοχές, την εθνική μας πολιτιστική ταυτότητα. Είμαστε το αναπόσπαστο κομμάτι του όλου ιστού του νομού Σερρών.

  Gallery

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.