Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Οι Σερραίοι Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν το Δήμο Βισαλτίας

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η ημερήσια εκδρομή της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 4 Μαίου 2014, στο Δήμο Βισαλτίας στο πλαίσιο της δράσης της «Γνωρίζω τον τόπο μου».

 

Οι ογδόντα και πλέον Σερραίοι της Θεσσαλονίκης είχαν αυτή την φορά την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα μέρος του Δήμου Βισαλτίας (Δημοτικές Ενότητες Βισαλτίας και Νιγρίτας).

 

omospondia serraikwn swmateiwn ekdromi visaltia

 

Πρώτη στάση και εκκλησιασμός στον Ι.Ν Τριών Ιεραρχών Τερπνής. Την υπέρλαμπρη εκκλησία η οποία ανεγέρθη με δαπάνες του ευεργέτου της Τερπνής Δ. Αναστασιάδη και εγκαινιάστηκε το 2001 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η υποδοχή και φιλοξενία με καφέ και κεράσματα από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Τερπνής υπήρξε άριστη.

 

omospondia serraikwn swmateiwn ekdromi visaltia 2

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στο εργοστάσιο παραγωγής μονωτικών υλικών FIBRAN στην Τερπνή. Γνώρισαν από κοντά πως παράγεται ο πετροβάμβακας και η εξηλασμένη πολυεστερίνη, σ΄ ένα εργοστάσιο πρότυπο το οποίο προσφέρει πολλά στην τοπική οικονομία. Στην πλατεία της Τερπνής είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Λαογραφικό Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου και το Σύλλογο Γυναικών και να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα της Τερπνής.

 

omospondia serraikwn swmateiwn ekdromi visaltia 3

 

Επόμενη στάση στο παλιό στρατόπεδο Νιγρίτας όπου στεγάζεται σήμερα ο Σύλλογος Γυναικών Νιγρίτας. Ένας από τους πιο δραστήριους συλλόγους ο οποίος με πολύ δουλειά και μεράκι μετέτρεψε το ερειπωμένο Διοικητήριο του στρατοπέδου σ΄ ένα σύγχρονο χώρο παραγωγής πολιτισμού.

 

omospondia serraikwn swmateiwn ekdromi visaltia 5

 

Στο Δημαρχείο και στην αίθουσα «Αθανάσιος Κασακόγιας» έγινε η επίσημη υποδοχή από το Δήμαρχο Βισαλτίας κ. Δημήτρη Καλαϊτζή, τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Τρούπη καθώς επίσης και από αντιπροσωπεία της υποψήφιας Δημάρχου κ. Αγνής Δουβίτσα.

 

omospondia serraikwn swmateiwn ekdromi visaltia 6

 

Ακολούθησε επίσκεψη στο περίφημο πηγάδι της Γερακίνας και εξιστόρηση των γεγονότων από την κ. Φιλιώ Προβάτου Μαρχαβίλα του Συλλόγου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Νιγρίτας. Ο υπεύθυνος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας πατήρ Γεώργιος Κελεμπέκης γνώρισε στους εκδρομείς την πλούσια ιστορία του ναού και τους έδωσε τη δυνατότητα να προσκυνήσουν τα άγια λείψανα του αγίου. Μετά το μεσημεριανό φαγητό πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις παραγωγής σπιρουλίνας στα Θερμά.

 

omospondia serraikwn swmateiwn ekdromi visaltia 7

 

Ο υπεύθυνος της εταιρείας κ. Ευάγγελος Κουλτσιάκης μίλησε για το γεωθερμικό πεδίο της περιοχής και εξήγησε τον τρόπο παρασκευής της σπιρουλίνας που αποτελεί απαραίτητο πλέον συμπλήρωμα της διατροφής μας. Το απόγευμα οι εκδρομείς έζησαν από κοντά το ξακουστό πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου και παρακολούθησαν την παραδοσιακή πάλη με «κιουσπέτια» από πολυάριθμους αθλητές Έλληνες και ξένους οι οποίοι αγωνίστηκαν αφού άλειψαν το σώμα τους με λάδι για να δυσκολεύουν τον αντίπαλο.

 

omospondia serraikwn swmateiwn ekdromi visaltia 8

 

Τελευταίος σταθμός η Δημοτική Κοινότητα Αμπέλων και το Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου Αμπελιωτών Θεσ/νίκης. Μας υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ρωμαλίδης και μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου. Από τους κύριους εμπνευστές και δημιουργούς του Μουσείου, το μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας κ. Χαράλαμπος Οικονόμου μας ξενάγησε στο υπέροχο λαογραφικό μουσείο στο οποίο ξετυλίγεται όλη η ιστορία των Αμπέλων. Αξίζει να το επισκεφθεί κανείς.

 

omospondia serraikwn swmateiwn ekdromi visaltia 9

 

Με τις καλύτερες εντυπώσεις οι Σερραίοι της Θεσσαλονίκης γύρισαν αργά το βράδυ στα σπίτια τους. Ήταν μία γεμάτη ημέρα που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη τους. Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους Συλλόγους μέλη της που συμμετείχαν στην εκδρομή και ιδιαίτερα να συγχαρεί και να ευχαριστήσει δημόσια τους Συλλόγους μέλη της που ανήκουν στο Βισαλτίας για το υπέροχο πρόγραμμα που ετοίμασαν αλλά και την άψογη φιλοξενία που μας επεφύλαξαν οι αρχές και οι φορείς του Δήμου.

 

 

Σύλλογος

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου