Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Η Μουσική στις Σέρρες πριν και μετά την Απελευθέρωση”

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Κέντρο Πολιτισμού και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και θέμα:”100 χρόνια – Επιστροφή στη Μουσική-Η Μουσική στις Σέρρες πριν και μετά την Απελευθέρωση” με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των Σερρών.

 

Η Μουσική στις Σέρρες πριν και μετά την Απελευθέρωση Ομοσπονδία Σερραϊκών Σωματείων

 

Οι Σερραίοι της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από λόγο και εικόνες, την πλούσια μουσική ιστορία των Σερρών τα τελευταία 100 χρόνια και την προσφορά της στην απελευθέρωση αλλά και αργότερα στην αναγέννηση της πόλης. Η εκδήλωση περιελάμβανε τρία μέρη. Στο πρώτο ο καθηγητής κ. Ανδρικάκης αναφέρθηκε πολύ εύστοχα με λόγια στην μουσική ιστορία των Σερρών.

 

 Η Μουσική στις Σέρρες πριν και μετά την Απελευθέρωση Ομοσπονδία Σερραϊκών Σωματείων 2

 

Στο δεύτερο μέρος προβλήθηκε video με κείμενα και εικόνες από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό του σερραίου μουσικού ερευνητού Γιώργου  Αγγειοπλάστη, το οποίο επιμελήθηκε ο κ. Π. Λογαρνές και μας ταξίδεψε σε άλλες εποχές, και το τρίτο μέρος η μικτή χορωδία του Συλλόγου Νιγριτινών Θεσσαλονίκης “Ο Βισάλτης” υπό τη διεύθυνση του κ. Γιάννη  Βαγενά ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο τραγούδια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Χρήστου Σταματίου.

 

Η Μουσική στις Σέρρες πριν και μετά την Απελευθέρωση Ομοσπονδία Σερραϊκών Σωματείων 3

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σερραίος βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Αμανατίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος  Τζιτζικώστας, ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης  Βάνης, ο τέως περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Π.  Ψωμιάδης, η Πρόεδρος του “ΟΡΦΕΑ” Σερρών κ. Γιούλη Σπυρίδου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941-44 Θεσσαλονίκης κ. Παρασκευάς  Σοφιδιώτης, πρόεδροι και μέλη των Συλλόγων της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων.

 

 Η Μουσική στις Σέρρες πριν και μετά την Απελευθέρωση Ομοσπονδία Σερραϊκών Σωματείων 5

 

Κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση

Σύλλογος

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου