Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Η Μουσική στις Σέρρες πριν και μετά την Απελευθέρωση

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

100 χρόνια – Επιστροφή στη Μουσική –

Η Μουσική στις Σέρρες πριν και μετά την Απελευθέρωση

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων Aπελευθέρωσης των Σερρών, η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων & Σωματείων Ν. Σερρών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Κέντρο Πολιτισμού και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:

 

100 χρόνια – Επιστροφή στη Μουσική – Η Μουσική στις Σέρρες πριν και μετά την Απελευθέρωση

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη). Τα κείμενα, οι φωτογραφίες και η επιμέλεια ανήκουν στο Σερραίο μουσικό ερευνητή κ. Γιώργο Αγγειοπλάστη, τη δε παρουσίαση θα κάνει ο καθηγητής κ. Αθανάσιος Ανδρικάκης.

 

Συμμετέχει η τετράφωνη χορωδία του Συλλόγου Νιγριτινών Θεσσαλονίκης Ο ΒΙΣΑΛΤΗΣ, υπό τη διεύθυνση του κ. Γιάννη Βαγενά. Είναι ευκαιρία οι Σερραίοι της Θεσσαλονίκης, μέσα από το λόγο και την εικόνα, να δουν τη διαδρομή της μουσικής στην πόλη των Σερρών.

 

Οι πιο παλιοί Σερραίοι θα θυμηθούν εικόνες και ιστορίες, που έχουν μείνει ίσως στην άκρη της μνήμης τους, αλλά και οι νεότεροι θα γνωρίσουν τη σημαντική πορεία της μουσικής στις Σέρρες τα περασμένα χρόνια.

 

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος , Η Γ. Γραμματέας

Νούλης Ιωάννης ,  Μουτσίδου Τούλα

Σύλλογος

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου