Πολιτιστικοί Σύλλογοι

Φίλτρα αναζήτησης


 

Αναζήτηση με τίτλο


 

Αποτελέσματα: 454

Λαογραφική Στέγη Κορίνθου

Η Λαογραφική Στέγη Κορίνθου είναι ένας σύλλογος με έδρα την Κόρινθο. Ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2014 και διάνυσε με επιτυχία τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της. Μετράει πάνω από 130 εγγεγραμμένα μέλη σε τμήματα παραδοσιακών χορών. Η λαογραφία και η λαϊκή παράδοση είναι αντικείμενα που μας αφορούν και με καλή διάθεση θα ταξιδέψουμε στα μονοπάτια τους. ...

Περισσότερα »

Πολιτιστικός Σύλλογος Τήλου «Νέα Ομόνοια»

Ο σύλλογος κάθε χρόνο διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις με απώτερο σκοπό την προβολή και ανάδειξη των παραδόσεων στους επισκέπτες του νησιού, την αναβίωση των εθίμων απʼ όλους και ειδικότερα από τους νέους και την διατήρηση των στοιχείων της πολιτισμικής και πολιτιστικής ταυτότητας της Τήλου.

Περισσότερα »

Πολιτιστικός σύλλογος Λιβαδιάς Σερρών Ανατολικής Ρωμυλίας & Θράκης «Η Μπάμπω».

Πολιτιστικός σύλλογος από τη Λιβαδιά Σερρών με αξιόλογο έργο στην διατήρηση της παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Περισσότερα »

Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας

Το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας υπηρετεί 20 χρόνια τώρα την ελληνική παράδοση μεσα από ακούσματα, χορούς και έθιμα που διασώζονται με τέτοιες προσπάθειες μέσα στο χρόνο.

Περισσότερα »

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργωτού

Ο βασικότερος στόχος και σκοπός αυτού του συλλόγου καθώς και του διοικητικού συμβουλιού είναι: να αναδειχθούν και να προβληθούν οι αξίες, τα ήθη και έθιμα, η παράδοση καθώς κι ο πολιτισμός αυτού του τόπου.

Περισσότερα »

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Καβακλιωτών Αιγινίου «Ανατολίκή Ρωμυλία»

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ» ιδρύθηκε το 1977 με σκοπό την πολιτιστική και κοινωνική πρόοδο των κατοίκων του Αιγινίου και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και την προβολή και διατήρηση της γνήσιας λαογραφικής παράδοσης.

Περισσότερα »

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Αποστόλων Λακωνίας

Στις αρχές του 1990 μια μικρή ομάδα από κατοίκους των Αγίων Αποστόλων, οραματίσθηκε και ξεκίνησε την διαδικασία επανίδρυσης Πολιτιστικού Συλλόγου στο Χωριό. Υπήρχε παλαιότερα Σύλλογος αλλά είχε αδρανοποιηθεί για αρκετά χρόνια.

Περισσότερα »

Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος «Αντάμωμα»

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος «Αντάμωμα» ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2012 και εδρεύει στον Εύοσμο. Έχει ως στόχο τη διάσωση, τη διατήρηση καθώς και την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τοπικού και ευρύτερου ελλαδικού χώρου. Ο Σύλλογος διαθέτει 2 πολυάριθμα τμήματα ενηλίκων καθώς και ένα παιδικό τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών. Στην προσπάθεια προώθησης της πολιτιστικής μας ...

Περισσότερα »