Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «Τ´ Αλωνάκι»

Ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «Τ´ Αλωνάκι» ιδρύθηκε στη Χαλκίδα το 1985.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Χαλκίδα Νομός: ΕΥΒΟΙΑΣ Περιφέρεια: Στερεά Ελλάδα Φυλή: Ευβοιώτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Στόχος του η ανάδειξη των λαογραφικών στοιχείων του τόπου μας και της πατρίδας μας γενικότερα (χορός, μουσική, τραγούδι κ.α.) και κυρίως η βίωση των στοιχείων και αξιών εκείνων της παράδοσης που είναι απαραίτητα στη σύγχρονη σημερινή κοινωνία. Πρόεδρος και υπεύθυνος διδασκαλίας είναι ο Λιανοστάθης Δημήτρης.

  Με όρεξη, μεράκι και γνώση όλα αυτά τα χρόνια έχουμε να επιδείξουμε αξιόλογο έργο σ’ όλους τους τομείς και στόχους που εξαρχής έχουμε θέσει. Φέτος στο σύλλογό μας λειτουργούν 30 τμήματα παραδοσιακών χορών (παιδικά, εφηβικά, ενηλίκων) και συγχρόνως λειτουργούν 2 τμήματα δημοτικού τραγουδιού. Παράλληλα διατηρεί βεστιάριο παραδοσιακών φορεσιών (αυθεντικά και αντίγραφα) από την Εύβοια τη Θράκη, τη Μυτιλήνη, τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο, τον Πόντο την Ήπειρο και τη Μακεδονία.

  Από το 2006 έως και σήμερα, ο Σύλλογος μας εκδίδει την Πολιτιστική λαογραφική εφημερίδα, «Τ´ Aλωνάκι» πολιτιστικά και λαογραφικά σταχυολογήματα, στην οποία αρθρογραφούν μέλη και φίλοι του συλλόγου μας και η οποία τυγχάνει ευρείας αποδοχής από το αναγνωστικό κοινό της πόλης μας και αποστέλλεται ταχυδρομικά στους συνδρομητές μας. Επίσης και οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, μπορούν να την διαβάσουν και να την αποθηκεύσουν ηλεκτρονικά από παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: Πολιτιστικά – Λαογραφικά Σταχυολογήματα

  Συμμετέχουμε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, παρουσιάζοντας χορούς και έθιμα του τόπου μας και παράλληλα συμμετέχουμε σε διάφορα Διεθνή Φεστιβάλ Χορών εκπροσωπώντας την Ελλάδα (Ιταλία, Μάλτα, Ρουμανία, Μεξικό, Βουλγαρία, Τσεχία, Πορτογαλία, Ρωσία-2ο Ελληνορωσικό Φόρουμ, Πορτογαλία, Τουρκία, Παλαιστίνη, Γαλλία).

  Ο Σύλλογός μας διοργανώνει
  • Σεμινάρια
  • Διαλέξεις
  • Εκδρομές
  • Καταγραφές εθίμων
  • Προβολές ταινιών
  • Παρουσιάσεις παραδοσιακού χορού
  • Εκθέσεις χειροτεχνίας
  • Γενικά δραστηριότητες που προάγουν και προβάλουν τον ελληνικό πολιτισμό

  Το κτίριο που στεγάζεται και λαμβάνουν χώρα όλες μας οι δραστηριότητες έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Χαλκιδέων.

  Gallery

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Εκδήλωση
  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.