Έμβλημα του Συνδέσμου είναι ο Άγιος Νικόλαος. Η ανταπόκριση όλων των Διβριωτών έδινε κάθε φορά τη δύναμη στις διοικήσεις του Συλλόγου για μεγαλύτερα ανοίγματα. Η ετήσια χοροεσπερίδα, η γιορτή στον Άγιο Νικόλαο και η κατασκευή εκεί του Ξενώνα με προσωπική εργασία πάρα πολλών Διβριωτών, ο εξωραϊσμός της Δίβρης και η δεντροφύτευση στο φτωχό από πράσινο τόπο μας ήταν πλέον λίγο.
Το 1980 αποφασίζεται η έκδοση της εφημερίδας μας «Η ΔΙΒΡΗ», η οποία από τότε κυκλοφορεί ανελλιπώς κάθε τρίμηνο. Το 1987 ο Σύνδεσμος μετονομάζεται σε «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ» και αργότερα, το 1994, παίρνει το σημερινό του τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ».
Οι αλλαγές τίτλου γίνονταν κάθε φορά που έπρεπε να καλυφθούν και νέες δραστηριότητές του. To 1985 ιδρύει το πρώτο χορευτικό τμήμα της Σχολής Χορού. Στις 13-12-1987 γίνεται η ίδρυση Τράπεζας Αίματος στο Νοσοκομείο Λαμίας η οποία καλύπτει όλες τις ανάγκες των Διβριωτών και πολλών φίλων αιμοδοτών, αλλά με τα περισσεύματα, καθώς έχει μία από τις δυναμικότερες Τράπεζες αίματος στη Φθιώτιδα.
Στις 3-12-2003 αγοράζει και δημιουργεί το δικό του πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο στη Λαμία όπου στεγάζονται όλα τα τμήματα του συλλόγου αλλά και των φορέων της Δίβρης.
Τον Απρίλιο του 2007 ιδρύει το τμήμα νεολαίας
– Η λειτουργία τμήματος γυναικών όπου δημιούργησε πάρα πολλές παραδοσιακές στολές
– Η λειτουργία τμήματος Βυζαντινής μουσικής
– Η λειτουργία τμημάτων πληροφορικής για μικρούς και μεγάλους
– Οι πολιτιστικές – χορευτικές εκδηλώσεις στη Λαμία και στη Δίβρη
– Η συμμετοχή των χορευτικών σε πανελλήνια φεστιβάλ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
– Οι πολιτιστικές ανταλλαγές νέων με Γερμανούς, Πορτογάλους και Πολωνούς
– Οι χοροεσπερίδες
– Αναβίωση αποκριάτικων εθίμων στο χωριό
– Οι εκδρομές
– Τα εξωραϊστικά έργα και οι δενδροφυτεύσεις στη Δίβρη και στη Λαμία
– Οι πνευματικές εκδηλώσεις με ομιλίες και παρουσιάσεις βιβλίων
– Οι λαογραφικές εκθέσεις και η ίδρυση του Λαογραφικού Μουσείου Δίβρης, είναι οι δραστηριότητες του Συλλόγου μας.
Οι νεότερες γενιές βρίσκουν ένα Σύλλογο που έχει γράψει ένδοξη κοινωνική και πολιτιστική ιστορία και πρέπει να την συνεχίσουν. Η εναλλαγή των προσώπων στις διοικήσεις και η πολυπρόσωπη συμμετοχή με διάρκεια προοιωνίζει την επιτυχία του Συλλόγου και στο μέλλον.