Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύλλογος Μεσσαριτών Αττικής «Ο Μινώταυρος»

Ο Σύλλογος Μεσσαριτών Αττικής,«ο Μινώταυρος» συγκεντρώνει τους ανθρώπους που κατάγονται από το χωριό Μεσσαρά, στο νομό Ηρακλείου στην Κρήτη.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Μεσσαρά Νομός: ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Περιφέρεια: Κρήτη Φυλή: Κρήτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο Σύλλογος Μεσσαριτών Αττικής «ο Μινώταυρος» , ιδρύθηκε το 1986.Η παρουσία όμως του μεσσαρίτικου συλλόγου στην Αττική, έχεις τις ρίζες της πολύ πιο, πριν με τον σύλλογο που είχε την ονομασία «η Φαιστός».

  Στόχος του συλλόγου ήταν αρχικά να συγκεντρώσει τους Μεσσαρίτες της Αττικής και σιγά σιγά,σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μεσσαρίτικα σωματεία του λεκανοπεδίου,να δημιουργήσει μια μορφή ομοσπονδίας της περιοχής της Μεσσαράς που θα προβάλει τα ήθη, τα έθιμα, καθώς και τις ιδιαίτερες ανάγκες της περιοχής.

  Από το 1994, που ο σύλλογος απέκτησε την νέα του ονομασία,«ο Μινώταυρος»,άρχισε να λειτουργεί με τη μορφή χορευτικού συλλόγου. Αργότερα,διεύρυνε την δράση του με ενεργή συμμετοχή των μελών του σε ποικίλες δραστηριότητες (εκδρομές, παραδοσιακά κρητικά γλέντια,αναβίωση παλαιών εθίμων) που προάγουν την Κρήτη και την ιδιαίτερη περιοχή της Μεσσαράς.

  Το 2013 ξεκίνησε την ενεργό δράση του το χορευτικό του συλλόγου,που για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν ανενεργό.Απαρτίζεται από την μεσσαρίτικη νεολαία,που με μεράκι και αγάπη για την παράδοση του τόπου μας προσφέρει όσα μπορεί για την συνέχιση των παραδόσεων.Το τελευταίο διάστημα ”ο Μινώταυρος” φιλοξενείται από τον Σύλλογο Κρητών Ζωγράφου «ο Καζαντζάκης».

  Με την ελπίδα να ανταμωθούν οι Μεσσαρίτες της Αττικής,ο σύλλογος συνεχίζει την δραστηριότητά του όλο και πιο δυναμικά,για να σμίξει τους Μεσσαρίτες,τους Κρητικούς και να διαδώσει την ιδιαίτερη πολιτιστική μας κληρονομιά και παράδοση!

  Gallery

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.