Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Yiayia 102 years Old Dancing Greek !! Opa!Ολλα τα Λεφτά για τιν ΥΙΑΥΙΑ 󾬐󾮗󾮗󾬐

Posted by Growing Up Greek Style on Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

Η γιαγιά Κρασαϊνα, 102 χρονών, χορεύει σούστα! Video

Τοποθεσία: Αντιμάχεια Κω Νομός: ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ Περιφέρεια: Νότιο Αιγαίο Φυλή: Δωδεκανήσιοι

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Θυμάσαι το πρώτο video με τον συγκλονιστικό χορό μιας γυναίκας 102 χρονών; Όχι; Να η υπενθύμιση λοιπόν! Μόλις το δεις (και εντυπωσιαστείς, γιατί είναι σίγουρο) επέστρεψε γιατί ψάξαμε και μάθαμε πράγματα για τη ζωή της!

Το χωριό της Αντιμάχειας δικαίως χαρακτηρίζεται σαν το χωριό των μερακλήδων, μουσικών και χορευτών της Κω. Παραδοσιακοί καλοί χορευτές, μουσικοί, παραδοσιακοί οργανοπαίκτες, τραγουδιστές (Σακέλληδες), τραγουδίστριες (Άννα Καραμπεσίνη-Έφη Σαρρή) και ψάλτες με καταγωγή από την Αντιμάχεια.

Μία εξίσου δεινή παραδοσιακή φυσιογνωμία μέχρι και σήμερα, έναν αιώνα μετά, εξακολουθεί να είναι η γιαγιά “Κρασαϊνα” 102 ετών, που ζει στην Αντιμάχεια. Ο χορός και το τραγούδι η μεγάλη της αγάπη και όπως η ίδια μας είπε, δεν θυμάται από τότε που γεννήθηκε να μην χορεύει. Συμπαθητική και γλυκύτατη η Κρασαϊνα με πλήρη διαύγεια και μνήμη (θυμάται τα πάντα με λεπτομέρειες), έχοντας περάσει πολέμους, δυσκολίες, φτωχικά χρόνια, μιλάει για τη ζωή της και τα όμορφα εκείνα χρόνια.

Μπορεί να τους έλειπαν τα απαραίτητα όμως ήταν πάντα χαρούμενοι και γλεντούσαν την ζωή, όπως αυτοί μόνο, ήξεραν. Δίνει μαθήματα ζωής στους νεώτερους και τους προτρέπει να διασκεδάζουν και να χαίρονται τη ζωή με προσοχή και μέτρο. Όσον αφορά τα μυστικά της μακροζωϊας, η ίδια λέει πως το φαγητό της είναι μετρημένο (τρώει μία φορά την ημέρα,) δεν τρώει κρέας και το βράδυ πίνει χαμομήλι με φρυγανιές. Το πιο σημαντικό για εκείνη είναι η κίνηση, αφού δεν κάθεται στιγμή, κάνει τις δουλειές της και όποτε έχει γλέντι και χορό δεν το χάνει. Πέρσι συμμετείχε σε θεατρική παραδοσιακή παράσταση του χωριού της και μάλιστα δεν παρέλειψε να χορέψει και να εντυπωσιάσει για άλλη μια φορά τους νεώτερους!

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Διαδραστικός χάρτης Ελλάδος με Κάλαντα Χριστουγέννων

Κάλαντα Χριστουγέννων από όλη την Ελλάδα