Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης έχει σαν στόχο την διατήρηση και διάδοση της παράδοσής της περιοχής.

Ιστοσελίδα

Πληροφορίες Συλλόγου

Τοποθεσία: Ήπειρος Περιφέρεια: Ήπειρος Φυλή: Ηπειρώτες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης δραστηριοποιείται ενεργά και αδιάλειπτα στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης με πλήθος πολιτιστικών και λοιπών εκδηλώσεων φροντίζοντας για την διατήρηση και διάδοση της παράδοσής μας.

Μεταξύ των άλλων διοργανώνει σε ετήσια βάση γνήσιους παραδοσιακούς χορούς με παραδοσιακές ηπειρώτικες ορχήστρες, εκδίδει ημερολόγια, συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κοζάνης την Αποκριά και στα Λασσάνεια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Διατηρεί τρία χορευτικά τμήματα, ένα παιδικό, ένα εφηβικό κι ένα για ενήλικες .

Ένα από τα σημαντικότερα έργα του, είναι η δημιουργία του Πάρκου των Ηπειρωτώ, σε χώρο παραχωρημένο από τον Δήμο Κοζάνης, πλησίον των ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, τρία χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Στον εν λόγω χώρο, μεταξύ των άλλων υπάρχει μικρή Εκκλησία η οποία ανεγέρθηκε και αγιογραφήθηκε με δαπάνες των μελών και φίλων του Συλλόγου. Τα θυρανοίξια της εκκλησίας τελέσθηκαν το Σεπτέμβριο του 2008, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ.Παύλο.

Στο χώρο του Πάρκου επίσης, εκτελούνται διάφορες εκδηλώσεις την Καθαρή Δευτέρα, στην εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο όνομα του οποίου εορτάζει η Εκκλησία και σε άλλες χρονικές στιγμές με την συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Στους άμεσους στόχους του Συλλόγου είναι:

  • Η δημιουργία πολιτιστικού κέντρου στο χώρο του Πάρκου και η ετήσια καθιέρωση πανηγυριού στα πλαίσια των Λασσανείων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Gallery

Πηγή:

Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.