Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Διήμερο Εκδηλώσεων του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης

Τοποθεσία: Κοζάνη Νομός: ΚΟΖΑΝΗΣ Περιφέρεια: Δυτική Μακεδονία Φυλή: Ηπειρώτες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Πλήθος κόσμου στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης. Πιστός στις παραδόσεις, στα ήθη και στα έθιμα του τόπου μας, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης διοργάνωσε κι εφέτος στις 23 και 24 Αυγούστου 2013, διήμερο θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης θρησκευτικές και πολιτιστικες εκδηλώσεις 2013

Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στην μνήμη του οποίου τιμάται το εξωκκλήσι που βρίσκεται στο χώρο του Πάρκου των Ηπειρωτών. Εφέτος οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013 με πανηγυρικό Εσπερινό και Αρτοκλασία και συνεχίστηκαν το πρωί του Σαββάτου 24 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.

Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης θρησκευτικές και πολιτιστικες εκδηλώσεις 2013

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το βράδυ της ίδιας ημέρας με το παραδοσιακό «Ηπειρώτικο Πανηγύρι». Το γνωστό στο πανελλήνιο παραδοσιακό σχήμα των «Λαλητάδων», παίζοντας γνήσιους παραδοσιακούς σκοπούς, με τις μελωδικές φωνές των τραγουδιστών του και με συμμάχους τον καιρό που «κράτησε» χωρίς να βρέξει και το καταπράσινο Πάρκο των Ηπειρωτών με τα πλατάνια και τα έλατα, χάρισαν στους παρευρισκομένους στιγμές απόλαυσης και ηρεμίας.

Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης θρησκευτικές και πολιτιστικες εκδηλώσεις 2013

Ο κόσμος που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις ήταν πολύς, ανάμεσά τους κι αρκετοί νέοι, γεγονός ιδιαίτερα ευχάριστο στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Είναι σημαντικό οι προσπάθειες αυτές σε πείσμα των εποχών που ζούμε, όπως τόνισε μεταξύ των άλλων στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών κος Κων. Τσιάντας, να διατηρηθούν και να συνεχισθούν γιατί μόνο μέσα από την Ορθοδοξία και τις παραδόσεις μας θα μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι.

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου