Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος Γλυφάδας «Χοροστάσι»

Ο Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος Γλυφάδας «Χοροστάσι» εδρεύει στην Γλυφάδα Αττικής

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  250 μέληΤοποθεσία: Γλυφάδα Νομός: ΑΤΤΙΚΗΣ Περιφέρεια: Αττική

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Περισσότερα από 250 άτομα συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια του Συλλόγου μας, τα οποία δραστηριοποιούνται σε τμήματα παραδοσιακών και λαϊκών χορών, χορωδίας και μουσικής. Στο τμήμα παραδοσιακών και λαϊκών χορών διδάσκονται χοροί από όλες τις περιοχές της Ελλάδος και του Ελληνισμού γενικότερα, όπου ταυτόχρονα αναδεικνύονται και η μουσική αλλά και τα έθιμα που τους συνοδεύουν. Λειτουργούν τμήματα για παιδιά άνω των 5 ετών και για ενήλικες όλων των επιπέδων.

  Αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης αποτελεί και το δημοτικό τραγούδι.Για το λόγο αυτό λειτουργεί και τμήμα χορωδίας που απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες άνω των 13 ετών και στο οποίο διδάσκονται παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα σε συνδυασμό με φωνητική και ιστορία της μουσικής, συνδυάζοντας πάντα τα φωνητικά μαθήματα με την ιστορία της μουσικής. Στο τμήμα της μουσικής διδάσκονται, σε ολιγομελή τμήματα, κρουστά, γκάιντα και λαούτο καθώς και άλλα παραδοσιακά όργανα, ανάλογα με το ενδιαφέρον των μελών του Συλλόγου.

  Τα μέλη του Χοροστασίου έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθούν σεμινάρια χορού και τραγουδιού από ειδικούς της κάθε περιοχής, παρουσιάσεις βιβλίων αλλά και να συμμετέχουν σε φεστιβάλ και εκδρομές σε μέρη με λαογραφικό ενδιαφέρον.

  Η προσπάθεια και η δουλειά των μελών μας παρουσιάζεται στις εκδηλώσεις του «Χοροστασίου» με πιο πρόσφατη τη μεγάλη διήμερη παράσταση στο Θέατρο «Δόρα Στράτου», στις 19 και 20 Μαΐου 2012, με τίτλο «Βρακάδες» . Τα μαθήματα διεξάγονται καθημερινά, πρωινές και  απογευματινές ώρες και με τμήματα για κάθε επίπεδο.

  Χοροδοδάσκαλος : Γιώργος Βελισσαρόπουλος

  Gallery

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Videos
  • Είδαμε
  • Νέα Συλλόγων
  • Συνεντεύξεις

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.