Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας

Το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας υπηρετεί 20 χρόνια τώρα την ελληνική παράδοση μεσα από ακούσματα, χορούς και έθιμα που διασώζονται με τέτοιες προσπάθειες μέσα στο χρόνο.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  400 μέληΤοποθεσία: Νέα Ιωνία Νομός: ΑΤΤΙΚΗΣ Περιφέρεια: Αττική

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Καμιά φορά και τραγούδια χωρις τη συνοδεία μουσικής. Αν ακολουθήσει τους ήχους θα βρεθεί σε μια αίθουσα γεμάτη από ανθρώπους και θα τους δει όχι απλα να χορεύουν, αλλα να περνουν καλά, να διασκεδάζουν και να θέλουν να μάθουν όλο και περισσότερα για την παράδοση του τόπου τους.

  Αυτό είναι το ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Νέας Ιωνίας. Μια μεγάλη οικογένεια με μέλη που φτάνουν τα 400, διαφόρων ηλικίων και χορευτικών επιπέδων, με κοινό παρανομαστη την αγάπη τους για τον παραδοσιακό χορό. Αυτή η οικογένεια υπηρετεί 20 χρόνια τώρα την ελληνική παράδοση μεσα από ακούσματα, χορούς και έθιμα που διασώζονται με τέτοιες προσπάθειες μέσα στο χρόνο. Τα τελευταία χρόνια υπεύθυνοι διδασκαλίας είναι ο Δημήτρης Μήτσης και η Μάνθα Ζήβα, που με μεράκι και επαγγελματισμό έχουν αγκαλιάσει το Χορευτικό Εργαστήρι αξιοποιώντας και αναπτύσσοντας τη μαγιά που βρήκαν από τους πρωτεργάτες.

  Στη διάρκεια της πορείας του το Χορευτικό Εργαστήρι έχει συμμετάσχει σε ποικίλες εκδηλώσεις και φεστιβαλ πολιτιστικού περιεχομένου σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Εξέχουσες στιγμές αυτής της πορείας αποτελούν η παρουσίαση βραδιάς παραδοσιακών χορών κατεξοχην από το Χ.Ε. στο Θέατρο Δόρα Στράτου, η αποστολή του στην Τουρκία κ.ά.

  Το Χ.Ε. διαθέτει δική του ιματιοθήκη, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 150 ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές, από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, το Ικόνιο, τη Θράκη, την Ήπειρο, τη Ρούμελη, τις Κυκλάδες και τη Μακεδονία. Η συλλογή ξεκίνησε να δημιουργείται με την ίδρυση του Χ.Ε. και εμπλουτίζεται μέχρι σήμερα.

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Είδαμε
  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.