Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας της Ενώσεως Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

ΠΕΡΙΣΣΟΣ, Ιανουάριος 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με την ευφρόσυνο και εόρτιο αυτή πανηγυρική ιαχή, η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας καλωσόρισε περισσότερους από 450, μέλη και φίλους στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της Βασιλειόπιτας την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 στις 6:30 το απόγευμα, στην ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γενικού Λυκείου της πόλης μας, κατακλύζοντας ασφυκτικά τους χώρους εντός και εκτός αυτής. Δεν απέχουμε από την πραγματικότητα αν ισχυριστούμε στερρώς ότι η καρδιά της πόλης χτύπησε εκείνο το βράδυ στο Σύλλογό μας!

 

Τούτο το μαρτυρεί όχι μόνο η συγκλονιστική και ανεπανάληπτα ελπιδοφόρα παρουσία του κόσμου αλλά και η θαλερή ατμόσφαιρα που από νωρίς δημιουργήθηκε. Στη σύντομη ομιλία του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος, περιστοιχιζόμενος από σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, τόνισε εμφαντικά: «Στην ομιλία του κατά την τελετή παραλαβής του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας, 11 Δεκεμβρίου 1963 ο Γιώργος Σεφέρης τόνισε μερικά διαχρονικά θα τολμούσα να πώ λόγια “Ανήκω σε µία χώρα μικρή. Ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού, τη θάλασσα, και το φως του ήλιου. Είναι µικρός ο τόπος µας, αλλά η παράδοσή του είναι τεράστια και το πράγμα που τη χαρακτηρίζει είναι ότι µας παραδόθηκε χωρίς διακοπή.

 

Σ’ αυτόν τον κόσμο, που ολοένα στενεύει, ο καθένας µας χρειάζεται όλους τούς άλλους. Πρέπει ν’ αναζητήσομε τον άνθρωπο, όπου και να βρίσκεται, παρά τα εμπόδια που αναφύονται. Το βασικότερο όλων είναι ο εγωϊσμός και τα συνακόλουθά του, η αλαζονεία, ο προκλητικός παραγοντισμός, η ανέξοδη ρητορεία. Κι όμως έχουμε προοπτική. Δεν το λέμε για να γλυκάνουμε τα αυτιά μας, να θωπεύσουμε το θυμικό μας. το λέμε γιατί είμαστε από καλή γενιά. Στον τόπο μας σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε Παιδεία. Δεν είναι εύκολο γιατί η τρυφηλή αλλοίωση της βιοτής μας τα τελευταία χρόνια πριν τη λεγόμενη κρίση ήταν ισοπεδωτική. Κι όμως ο λαός μας συνέδεσε τις πιο λαμπρές στιγμές του στο πεδίο του αγώνα, της θυσίας, της μαρτυρίας και της προσφοράς. Αλλά για να προσφέρεις πρέπει να έχεις καρδιά. Η προτεραιότητα της καρδιάς, όχι μόνο ως πηγής των συ­ναισθημάτων, αλλά ως κέντρου της υπάρξεως, παράγει το ήθος. Η κάθαρση της καρ­διάς από τα πάθη δεν είναι μόνο η αφετηρία του αγώ­να για την θέωση, τον απόλυτο σκοπό της ύπαρξης, αλλά και για την δυνατότητα σχέσης ανιδιοτέλειας με τους συνανθρώπους.

 

 

κοπή πίτας για την ένωση ρουμλιωτών Νέας Ιωνίας

 

 

Μπροστάρης σε αυτήν την πορεία ήταν ο δάσκαλος, όλων των βαθμίδων. Αυτός μπορεί να εγείρει συνειδήσεις, να μορφώσει φρόνημα αγωνιστικό, να οικοδομήσει υγιή θεώρηση της ζωής, να ενθαρρύνει τη φρόνηση, να συγκατανεύσει το φιλότιμο και την αξιοπρέπεια. Έτσι δείχνει το δρόμο. Γι αυτό το λόγο ο Σύλλογός μας αναγορεύει τη χρονιά αυτή έτος παιδείας. Και τολμούμε να ξεκινήσουμε σήμερα παρουσιάζοντάς σας 3 φωτισμένους ανθρώπους που αριπρεπώς και αριζήλως, νυχθημερόν εκδαπάνησαν τις δυνάμεις τους υπέρ της μόρφωσης χιλιάδων νέων ήτοι την Ομότιμη Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδοστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κα. Ειρήνη Ανδρεοπούλου – Παπανικολάου, τον τέως Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Περιφερειακό Σύμβουλο Στερεάς Ελλάδος κ. Λάμπρο Τσιτσάνη και τον Μουσικολογιώτατο κ. Βασίλειο Κολοβό, δάσκαλο μα και θεράποντα της παραδοσιακής μας μουσικής.

 

Και οι τρεις, παντερπείς και ηδύμολποι, μελισταγείς και έμφρονες αφυπηρέτησαν συνεχίζοντας να προσφέρουν από άλλα μετερίζια. Ερχόμαστε από πολύ μακριά για να αφανισθούμε. Ας δώσουμε στους εαυτούς μας και στις επερχόμενες γενιές το δικαίωμα να μας κρίνουν αλλά να μην μας καταδικάσουν για ό,τι λάθος κάνουμε. Για το λόγο αυτό το σωματείο μας θα συνεχίσει να εργάζεται προς ό,τι αγαθό και ηδύ μπορεί».

 

Ακολούθησε η προβολή ενός αριστοτεχνικά δομημένου υλικού για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στην παιδεία του γένους μας. Η κα. Σοφία Αργυρομάτη προσφώνησε τους τιμωμένους αναγιγνώσκοντας το βιογραφικό τους, πλούσιο σε μοναδικές εμπειρίες, υψηλές σπουδές και σπάνια ανθρωπιά. Και οι τρεις εμφανώς συγκινημένοι αλλά και περήφανοι για την απονομή τιμητικού επαίνου και αναμνηστικού δώρου, μίλησαν με μεστά νοημάτων λόγια τόσο για την υπηρεσία τους αλλά και το Σωματείο μας.

 

 

κοπή πίτας για την ένωση ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας

 

 

Τις απονομές πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Μανιάτης, ο οποίος από καρδιάς ευχαρίστησε την Ένωση Ρουμελιωτών που «πάντα μας καταπλήσσει θετικά με τις καινοτόμες πρωτοβουλίες της και γι αυτό μας έχει πάντα κοντά της. Δεν μπορώ να σκεφθώ ότι θα κάνετε εκδήλωση και θα λείπω!», ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών κ. Νικόλαος Νούλας και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος δήλωσε περήφανος για την πρόσκληση να τιμήσει φωτισμένους δασκάλους.

 

Η βραδιά συνεχίστηκε με ένα ευρηματικής έμπνευσης video που παρουσίασε τις δράσεις της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας κατά την παρελθούσα χρονιά δικαιώνοντας το λόγο ύπαρξής της ως της μοναδικά γνήσια φωνής της Ρουμελιώτικης ψυχής στον τόπο μας, αποσπώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα μελών και φίλων. Την Βασιλειόπιτα ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος και συμπατριώτης μας π. Γεώργιος Κατσαούνης.

 

Τιμήθηκαν για τις πολυειδή προσφορά τους στο Σωματείο ο τυπογράφος κ. Εμμανουήλ Καναβάς, ο επιχειρηματίας κ. Αθανάσιος Χατήρας, ο ιδιοκτήτης του Exodos Travel κ. Αλέξιος Σταυρούλιας και βεβαίως ο κ. Ματθαίος Βαβουράκης, Διευθυντής του 16ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας για την αβραμιαία φιλοξενία που προσφέρει στο Χορευτικό μας Όμιλο στην περιοχή της Αλσούπολης.

 

Θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφερθούμε σε έναν νέο άνθρωπο που φροντίζει με μοναδική καινοτόμο σκέψη κάθε εκδήλωσή μας, υπηρετεί αγόγγυστα τους σκοπούς του Σωματείου, συνιστά για εμάς μια ήρεμη δύναμη δημιουργίας, πρότυπο ήθους και εργώδους αποτελεσματικότητας και διδάσκει από το περίσσευμα της αγάπης του τους Παραδοσιακούς Χορούς στο Σωματείο μας, τον κ. Ανδρέα Ατζάμπο.

 

Μνεία κάνουμε για το φίλο του Σωματείου μας και Διευθυντή του 3ου Λυκείου κ. Μιλτιάδη Καναβό για την αβραμιαία φιλοξενία που μας προσέφερε καταβάλλοντας και εθελοντική εργασία! Το 150μελές Χορευτικό μας προσέφερε ένα ωραιότατο πρόγραμμα παραδοσιακών χορών με το δέον ύφος και προσοχή, ο δε συνδυασμός του με την ορχήστρα του κ. Κολοβού απογείωσε το κέφι και ενώνοντας τον κόσμο μας, μέσα και έξω από την αίθουσα σε ένα μεγάλο καγκέλι!

 

Συρτά, τσάμικα, νησιώτικοι, μικρασιάτικοι χοροί εναλλάχθηκαν αριστοτεχνικά σε μια θαλερή και ηδεία ατμόσφαιρα. Πολύ γρήγορα οι χορευτικές δεξιότητες εκδιπλώθηκαν και όλοι γίναμε μια μεγάλη χορευτική ομήγυρις!!!! Μέχρι αργά το βράδυ το γλέντι συνέχισε, δίνοντας την υπόσχεση να είμαστε καλά, να ανταμώνουμε πάντα αγαπημένοι.

 

 

κοπή πίτας για την ένωση ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας

 

 

Ευχαριστίες χρωστούμε στη μεγάλη αυτή παλλόμενη από ευαισθησία ψυχή που διατηρώντας την ανωνυμία της, προσέφερε και πάλι φέτος από το περίσσευμα της θαλερής αγάπης της την πίτα που γευθήκαμε , το Δήμο Νέας Ιωνίας για την παραχώρηση αίθουσας, την Τοπική μας Εκκλησία για την αγάπη και εμπιστοσύνη της, τον κ. Αθανάσιο Χατήρα για την τεχνική υποστήριξη, τον κ. Μανώλη Καναβά για την προσφορά του στην δημοσιοποίηση της εκδήλωσης με τις τυπογραφικές του δυνάμεις, τους διευθυντές κ. Τάσο Λαμπρόπουλο του 6ου λυκείου, κα. Ακρίβω Κουτσιμπού του 3ου γυμνασίου και κ. Ματθαίο Βαβουράκη του 16ου δημοτικού που φιλοξενούν την ναυαρχίδα των δράσεών μας το 150 μελές χορευτικό μας και τη χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού του Ιερού Ναού της Αγίας Αναστασίας Περισσού, τους δεκάδες επαγγελματίες που στηρίζουν κάθε δράση μας, το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών που μας στέργει με την αγάπη του, τα σωματεία και φορείς που μας τίμησαν, το Σύλλογο ΣΥΜΒΟΛΗ στην εκπαίδευση των παιδιών της Αφρικής που εργάζονται για τη στήριξη των πλέον εμπερίστατων παιδιών της Αφρικής και τη Μαγαδασκάρη, όσους προσέφεραν δώρα καρδιάς για τη σημερινή λαχειοφόρο αγορά ήτοι την κα. Ρούλα Παπαδοπούλου που διατηρεί το βιβλιοπωλείο ΓΝΩΣΗ στον Περισσό και μας ενεχείρισε μια βαρύτιμη εικόνα της Παναγίας μας, την κα. Ίλια Μέγα για σειρά σετ κοσμημάτων, την κα. Έφη Λυκούδη για τα αριστοτεχνικά έργα της, τον κ. Κώστα Βαμβακίδη για τους εξαιρετικούς πίνακες ζωγραφικής, την κα Γαβριέλλα Νιώτη και κα. Πατέλη για τα πολλά και εκλεκτά δώρα της, τους φίλους μας για τα σετ ειδών υγιεινής και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, το Ζαχαροπλαστείο του κ. Μαργαρίτη στη Νεάπολη Περισσού, την κα. Ξένια Γκότση την κα. Ελένη Παπανίκου και κα. Ελένη Γαλάνη για την εθελοντική τους εργασίας.

 

Πάνω από όλα κλίνουμε γόνυ τιμή στη μεγάλη μας δύναμη, τις γυναίκες του σωματείου μας που αποτελούν το εχέγγυο κάθε έργου αγαθού. Είναι η αμυντική αλλά και ταυτόχρονα επιθετική μας ασπίδα σε κάθε πρωτοβουλία.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ της Β΄ Αθήνας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κ. Κώστας Μανιάτης, οι Αντιδήμαρχοι της πόλης μας, Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Κολμανιώτης και Καθαριότητας κ. Φώτης Τσομπάνογλου, οι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, Ιωνία Νέα Άποψη κ. Παναγιώτης Μανούρης και Π.Α.Κ. Νέας Ιωνίας κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ελπίδα για τη Νέα Ιωνία – κοινωνική πλειοψηφία κ. Γιώργος Τσοπανίδης, η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος κα. Δέσποινα Θωμαϊδου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μιλτιάδης Καναβός Διευθυντής του 3ου Λυκείου Νέας Ιωνίας και οικοδεσπότης μας, κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ, κ. Γιάννης Λαζαρίδης, κα. Γεωργία Τσοπανίδου, κ. Χρήστος Χατζηιωάννου, ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών κ. Νικόλαος Νούλας, ο Γενικός Γραμματέας του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών κ. Κώστας Στεφανής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρουμελιωτών Ηρακλείου Αττικής κ. Ευάγγελος Νικολάου, οι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας κ. Κώστας Τσοπανάκης και κ. Γιώργος Νουβέλογλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων «Η Αλληλεγγύη» κ. Νικόλαος Καρλιάμπας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Καλλιακούδα» Ευρυτανίας κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος, η εκπρόσωπος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κα. Βασιλεία Ζαχαράκη, ο Πρόεδρος της ΠΑ.ΚΕ.ΠΟ. κ. Χρήστος Μακαρώνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας «Άπειρος Γαία» κ. Ιωάννης Γεωργαλής, ο Πρόεδρος του Α.Γ.Σ « Η Ανατολή» κ. Κώστας Τσαγκαράκης, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ποντίων Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου κ. Κώστας Φίλιππας, ευρεία αντιπροσωπεία του Συλλόγου Κρητών Νέας Ιωνίας αποτελουμένη από την κα. Μαρία Λαγουδάκη, κ. Γιάννη Ματσούκα και κ. Γρυπάρη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και του Αθλητικού Ομίλου Περισσού κ. Χρήστος Σταθόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη» κα. Μαίρη Αρώνη, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γαβαλιωτών Μακρυνείας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Ουρανία Τσοπανά, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης και Πρόεδρος του Ιεραποστολικού Σωματείου «ΣΥΜΒΟΛΗ στην εκπαίδευση των παιδιών της Αφρικής» κ. Σπύρος Παπαδιώτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φθιωτιφωκίδα» κ. Κώστας Καρπούζης, η Αντιπρόεδρος της Παλλεσβιακής Ένωσης Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου κα. Χρυσάνθη Κοντού, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ρουμελιωτών Γαλατσίου κ. Χρήστος Φλώρος, ο κ. Βασίλης Μαγκαναδέλλης από την τοπική πύλη ειδήσεων ΙΟΝΙΑΝΕΤ. Μήνυμα έστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος.

Σύλλογος

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου