Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πλατανότοπος Μαΐστρου

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Την Τρίτη 13 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική και εκπαιδευτική επίσκεψη από το Δημοτικό Σχολείο Μαΐστρου. Συμμετείχαν σε αυτήν 29 παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, τις κυρίες Καπόγλου Χρυσοβαλάντη και Τσιάννη Αθηνά. Οι φωνούλες και τα χαμόγελα των μικρών μας φίλων γέμισαν τις αίθουσες και τον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου μας.

 

Το ενδιαφέρον που υπέδειξαν οι μαθητές για τους χώρους του Μουσείου, οι πολλές ερωτήσεις τους για την εκμάθηση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων δείχνουν την ευαισθησία τους επάνω σε όλα τα θέματα που αφορούν τον τόπο μας.

 

Εντύπωση προκάλεσε σε όλους μας η γνώση τους επάνω σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, και η ανάγκη προστασίας της χλωρίδας και πανίδας από την επέμβαση του ανθρώπου σε αυτές. Η υπόσχεση που πήραμε από τα παιδιά ήταν ότι θα είναι σύμμαχοι στις προσπάθειες για την προστασία του για το καλό όλων μας.

 

Ενημερώθηκαν για τον καθοριστικό ρόλο της Καθαράς Δευτέρας (έναρξη Σαρακοστής για την Ορθόδοξη Εκκλησία), τα ήθη και έθιμα του τόπου μας. Συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην κατασκευή του χαρταετού, έθιμο μεταγενέστερο, και φεύγοντας μας ευχαρίστησαν για το ευχάριστο 3ωρο που τους προσφέραμε.

 

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μαΐστρου

 

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μαΐστρου

 

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μαΐστρου

 

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μαΐστρου

 

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μαΐστρου

Σύλλογος

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου