Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Καλοκαιρινή βραδιά της Ενώσεως Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας

Φυλή: Ρουμελιώτες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ακόμη πιο ψηλά, ακόμη πιο δυνατά!!!!!
Μια πανηγυρικά εορταστική ευωχία διαμόρφωσε η παλλόμενη από προσήλωση στις αδιαπραγμάτευτες αρχές μας, καρδιά εκατοντάδων, μελών και φίλων της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 το απόγευμα στον αύλιο χώρο των 3ου Γυμνασίου και 6ου Λυκείου της πόλης μας στον Περισσό στην καθιερωμένο από ετών αντάμωμά μας επ αφορμή της λήξης του «Συλλογικού» έτους.

Χάρη στη συγκλονιστική και συνάμα συγκινητική συμμετοχή δεκάδων εθελοντών αλλά και την εργώδη προσπάθεια σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου, η βραδιά ξεπέρασε κάθε προηγούμενη προσδοκία και στέφθηκε με πανθομολογούμενη επιτυχία.

Ο Πρόεδρός μας κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος, περιστοιχιζόμενος από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ήτοι τους κ. Αλέκο Γουβάλα, κ. Ανδρέα Κουτσό, κ. Κώστα Παπακωνσταντίνου και τις κα. Ευαγγελία Λιτοσελίτη, κα. Βάσω Παφίλη, κα. Ελένη Τσιάμη, κα. Ράνια Τσοπανά, κα. Λίλη Παναγιωτοπούλου και διερμηνεύοντας τα ομόθυμα αισθήματα χαράς και περηφάνιας για τη μεγαλειώδη συμμετοχή μελών και φίλων, τόνισε μεταξύ άλλων: «Πολλοί μας ρωτούν. Μα πώς τα καταφέρατε και φέτος;

καλοκαιρινή βραδιά της ένωσης ρουμελιωτών νέας ιωνίας

Η απάντησή μας, λαμβάνοντας υπόψιν την εξαιρετικά επαχθή περίοδο της πνευματικής και οικονομικής κρίσης που ζούμε, είναι η εξής. Έχουμε κι εμείς την στερρή πεποίθηση ότι την παρούσα Συλλογική χρονιά, έχοντας γευθεί τους ηδείς καρπούς της αγάπης σας, ανεβάσαμε πιο ψηλά το νοητό πήχυ των προσδοκιών σας αλλά και του δυναμισμού μας! Βασική μας προτεραιότητα ήταν, είναι και θα παραμείνει η γνωστή εκείνη Παύλεια διαβεβαιωτική ρήση «μακάριόν εστι μάλλον διδόναι η λαμβάνειν».

Έτσι πορευθήκαμε κι εμείς, νομίζω. Δώσαμε και πήραμε άδολη αγάπη. Δώσαμε και πήραμε παντοειδή στήριξη. Δώσαμε και πήραμε θάρρος. Δώσαμε και πήραμε τόλμη. Δεν είναι εύκολο στην εποχή μας να προσφέρεις, γιατί η βασική προϋπόθεση είναι να αγαπάς. Η ακόρεστη μανία του ανθρώπου να αναζητά, αποδέχεται και συγκεντρώνει αγαθά, αδιαφορώντας για το συνάνθρωπό του, η συνακόλουθη έκρηξη του εγωισμού φθείρουν την καθημερινότητά μας και διαστρέφουν κάθε έννοια συλλογικότητας.

Στο σωματείο μας προσπαθήσαμε, όλοι μαζί, Διοικητικό Συμβούλιο, μέλη, φίλες και φίλοι να αλληλοστηριχθούμε, να ζήσουμε την όντως χαρά της ανιδιοτελούς προσφοράς, της σύλληψης και υλοποίησης πρωτοποριακών πρωτοβουλιών. Έτσι δώσαμε μια άλλη έννοια στην έννοια της κοινωνικότητας.

Εμείς πιστεύουμε στον άνθρωπο και στην ακένωτη πηγή δημιουργίας του. Κανείς δεν μπορεί να είναι μόνος του, ιδιαίτερα στην εποχή μας. Άλλωστε κανένας μας δεν έχει για παράδειγμα όλες τις γνώσεις, άλλος έχει γνώσεις ιατρικής, άλλος θετικών επιστημών, κ.ο.κ. για να έχουμε ο καθένας ανάγκη τον άλλο και έτσι να αγαπάμε ο ένας τον άλλο.

Δεν σημαίνει βέβαια ότι η φτώχεια, η ασθένεια, οι διώξεις, η προσπάθεια υποβιβασμού, ο ανελέητος παραγοντισμός και η εμπάθεια δεν θα πάψουν να υπάρχουν. Όμως είναι πιο γλυκύς ο αγώνας που δίνουμε όλοι μας και ο καθένας χωριστά.

Όπου φωλιάζει η ενότητα, η αγάπη που χαλυβδώνει, η συσπείρωση και η κοινή πορεία, εκεί αίρεται η διαίρεση. Κι εμείς μάλλον τα καταφέραμε. Δεν απέχουμε από την πραγματικότητα εάν λέγαμε ότι δεν υπάρχει κάστρο τόσο γερό, αχάλαστο και άπαρτο, όσο ένα σύνολο ανθρώπων σφιχτοδεμένων με τον καρπό της ομόνοιας.»

Γεμάτοι φιλοστοργία και ακατάβλητη όρεξη για δουλειά, οργανώσαμε τέσσερα παραδοσιακά γλέντια, ένα διήμερο κοινωνικής αλληλεγγύης, την μεγαλειώδη τελετή κοπής της βασιλόπιτας, την εκρηκτική κεφιού αποκριάτικη βραδιά με τη συγκλονιστική θεατρική μας ομάδα, τις εκδρομές μας, την προσφορά σε οικογένειες του Περισσού του Πασχαλινού γεύματος, τη συγκέντρωση και παράδοση 400 κιλών ρούχων, 200 κιλών τροφίμων και ενός σεβαστού ποσού που μας δώρισε μέλος μας στο Λύρειο Ορφανοτροφείο.

καλοκαιρινή βραδιά της ένωσης ρουμελιωτών νέας ιωνίας

Πλήρεις όμως και της ακένωτης χαράς της προσφοράς συνεχίσαμε

 • να στηρίζουμε το 40μελές Εργαστήρι Παραδοσιακού Τραγουδιού του Ιερού Ναού της Αγίας Αναστασίας Περισσού και ευχαριστούμε τον Προϊστάμενο, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Πρασσά ο οποίος ενίσχυσε καταλυτικά την προσπάθεια αυτή,
 • να λειτουργούμε με πανθομολογούμενη επιτυχία το 150μελές Χορευτικό μας στον Περισσό και την Αλσούπολη.
 • Ατενίζοντας την παρελθούσα «Συλλογική» χρονιά, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε για μία εισέτι φορά
 • Την τοπική μας Εκκλησία για την εμπιστοσύνη και την ευλογία της στο πολυσχιδές έργο μας
 • Το Δήμο της Νέας Ιωνίας, τις Σχολικές Επιτροπές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ευόδωση της παραχώρησης των σχολικών μονάδων αλλά και την κατά καιρούς προσφορά υλικοτεχνικής υποδομής στις εκδηλώσεις μας (ιδιαίτερη μνεία κάνουμε στον κ. Παναγιώτη Σουτζόγλου και την κα. Μαρία Φρατζέσκου)
 • Τον Ελλογιμώτατο Διευθυντή του 6ου Λυκείου κ. Αναστάσιο Λαμπρόπουλο την Ερίτιμο Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου κα. Ακρίβω Κουτσιμπού, τον Ελλογιμώτατο Διευθυντή του 16ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ματθαίο Βαβουράκη για την ολόθερμη και αβραμιαία φιλοξενία που μας προσέφεραν στα σχολεία της ευθύνης τους και το επιδειχθέν ανύστακτο ενδιαφέρον τους για την άψογη λειτουργία των τμημάτων μας.
 • Τους δασκάλους μας, τον Μουσικολογιώτατο κ. Βαγγέλη Σαραντίδη που με την παροιμιώδη ευαισθησία του και τη βαθιά γνώση της μουσικής μας παρακαταθήκης, μας έκανε να αισθανόμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες, το χαλκέντερο και πολλαπλά χαρισματικό κ. Ανδρέα Ατζάμπο που με την ακλόνητη προσήλωσή του στο όραμά μας, την μοναδική καινοτομία, την απαράμιλλη εργατικότητά του και την αριστοτεχνική διδασκαλία του απογείωσε τις δράσεις του Χορευτικού μας.
 • Τη σχολική φύλακα των 3ου Γυμνασίου και 6ου Λυκείου κ. Αναστασία Αβραμίδη που μας παραστάθηκε όσο λίγοι και πέραν των συμβατικών της υποχρεώσεων.
 • Τον τυπογράφο κ. Μανώλη Καναβά για τις πολυποίκιλες και ποιοτικές του προσφορές
 • Το συμπατριώτη μας, Αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κατσαούνη για το πρόσφατα εκδοθέν από το Σύλλογό μας εξαιρετικά δομημένο πόνημά του με τίτλο «Ελληνισμός: Έθνος Θυσίας».
 • Τον κ. Παναγιώτη Φούντα για τη μεγαλειώδη προσφορά μεγάλης ποσότητας εξαιρετικού κρασιού στη βραδιά και διήμερης διαμονής στο μαγευτικό του κατάλυμα στην Καστριώτισσα Φωκίδας.
 • Τον κ. Αριστείδη Χατζησαββίδη για τη συγκινητική προσφορά μεγάλης ποσότητας κρασιού από το αμπέλι του!
 • Τον κ. Αθανάσιο Χατήρα για την προθυμία του να διαθέσει την ηχητική κάλυψη των εκδηλώσεών μας
 • Τον κ. Φώτη Λιγκρή, κα. Ελένη Γαλάνη, κα. Μαρίνα Δεληγιάννη και κ. Νώντα Δεληγιάννη για την εθελοντική τους προσφορά στην προετοιμασία και εξέλιξη της βραδιάς
 • Τη μοναδικά και ανεπανάληπτα «λαμπερή»θεατρική μας ομάδα για την εξαιρετική της δουλειά.
 • Όλες και όλους εσάς που μας πλαισιώνετε με την υπερχειλίζουσα αγάπη σας, την πίστη σας και την προσφορά σας. Και σήμερα υποκλινόμαστε σε εσάς.
 • Τις γυναίκες που μας συγκλονίζετε με την πρωτοβουλία σας!!
 • Τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου που ξεπέρασαν τον εαυτό τους και έδωσαν στο σωματείο μας, εργασία, κέφι και ποιότητα.
 • Τον τοπικό τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, για την στήριξη και ανάδειξη κάθε δράσης μας.
 • Το Διοικητικό μας Συμβούλιο ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης της αριπρεπούς και αρίζηλης προσφοράς προς εμάς, απένειμε τιμητικό έπαινο στο Διευθυντή του 6ου Λυκείου Νέας Ιωνίας κ. Αναστάσιο Λαμπρόπουλο, στον κ. Αθανάσιο Χατήρα, στον κ. Ευάγγελο Σαραντίδη και στον κ. Ανδρέα Ατζάμπο.

Ο κ. Λαμπρόπουλος με μια χειμαρρώδη ομιλία, επαίνεσε το Σωματείο μας για τις πολυσχιδείς δράσεις του, διαβεβαίωσε άπαντες για την ανάγκη τα σχολεία να παραμένουν ανοικτά στο λαό, υποσχέθηκε να εργαστεί ώστε και πάλι να μας παραχωρηθεί η σχολική αίθουσα εκδηλώσεων και διατράνωσε την προσήλωσή του να συνδράμει και πάλι στο έργο μας. Τόσο οι τιμηθέντες όσο και οι επίσημοι προσκεκλημένοι επαίνεσαν με θερμά λόγια την παρουσία και προσφορά μας στα τοπικά δρώμενα.

καλοκαιρινή βραδιά της ένωσης ρουμελιωτών νέας ιωνίας

Ακολούθησε ένα φαντασμαγορικό γλέντι με την πάνδημη συμμετοχή όλων. Με μια αριστοτεχνική εναλλαγή των ακουσμάτων του Εργαστηρίου Παραδοσιακού Τραγουδιού του Ιερού Ναού της Αγίας Αναστασίας Περισσού και παραδοσιακών χορών, όλοι γίναμε ένα!!! Τσάμικα, συρτά, καγκέλια, ζωναράδικοι, μπάλοι διαμόρφωσαν μία μοναδική βραδιά!!! Όλοι απήλαυσαν τα τερψιλαρρύγια και το γλυκό κρασί.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος κ. Φώτης Τσομπάνογλου, ο επικεφαλής της Παράταξης Π.Α.Κ. Νέας Ιωνίας κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος κα. Δέσποινα Θωμαϊδου, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας κ. Κώστας Τσοπανάκης κα κ. Γιώργος Νουβέλογλου, ο Πρόεδρος του ΠΑΚΕΠΟ κ. Χρήστος Μακαρώνης, ο Πρόεδρος του Α.Ο.Περισσού κ. Χρήστος Σταθόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Νέας Ιωνίας κα. Χρυσούλα Αθηνάκη και η Έφορος αυτού κα. Έλσα Ανθρακίδου, η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών «Η Καππαδοκία» κα. Κούλα Μπρόλιου, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Στ. Καζαντζίδη» κα. Μαίρη Αρώνη, πολυμελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ρουμελιωτών Ηρακλείου με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο κ. Κώστα Τατούλη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων «Η Αλληλεγγύη» κ. Νικόλαος Καρλιάμπας, ο Πρόεδρος του Α.Γ.Σ « Η Ανατολή» κ. Κώστας Τσαγκαράκης, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Κρητών Νέας Ιωνίας κ. Γιάννης Ματσούκας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Σπηλιάς Δωρίδας κα. Τασία Μποκτού.

Συνεχίζουμε, ελπίζουμε, προσδοκούμε και αγωνιζόμαστε για να μπορούμε να σας βλέπουμε στα μάτια και να σας διαβεβαιώνουμε. Ναι, μπορείτε να μας εμπιστεύεσθε. Είμαστε από εσάς και για εσάς. Καλή αντάμωση το Σεπτέμβρη!! Ακόμη πιο ψηλά!!! Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να είναι κοντά μας ας μη διστάσουν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο, 697 904 78 01 ή στο Email: [email protected] yahoo.gr

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου