Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

To World party του Alpha στην Κωνσταντινούπολη & τον Πόντο

Τοποθεσία: Πόντος Περιφέρεια: Αλησμόνητες Πατρίδες Φυλή: Πόντιοι

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Είναι δύο κολλητοί που τριγυρνούν όλο τον κόσμο με σύνθημά τους το «Yolo» (You only live once = Ζεις μόνο μία φορά). Αυτή τη φορά ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης, με αφορμή την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, ταξίδεψαν για πρώτη φορά στον Πόντο, περνώντας πρώτα από την Κωνσταντινούπολη. Μαζί τους είχαν και τον πατέρα του Σάκη, Στέφανο Τανιμανίδη, Γενικό Γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού. Στόχος του ταξιδιού τους, να πάνε στην Παναγία τη Σουμελά και το χωριό Ίμερα, στο οποίο γεννήθηκε ο παππούς του Σάκη και πατέρας του Στέφανου, κος. Παναγιώτης.

Το World Party, μια μοντέρνα εκπομπή, που ταξιδεύει τους τηλεθεατές σε διάφορα μέρη του κόσμου, επιλέγει αυτήν την ημέρα, 19 Μαΐου, ανήμερα της Επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων, να βρεθεί στον Πόντο. Ο Πόντιος Σάκης Τανιμανίδης με τον πατέρα του ψάχνουν τις ρίζες τους και βαδίζουν στα μονοπάτια των προγόνων τους. Μία άκρως συγκινητική εκπομπή με πολλά μηνύματα που θα σας ανατριχιάσει. Ένα ταξίδι στις Αλησμόνητες Πατρίδες μας..

“Αυτό που κατάλαβα ερχόμενος εδώ και από τα όσα μας είπε ο κος Στέφανος είναι ότι οι Πόντιοι δεν θέλουν να εκδικηθούν για την Γενοκτονία, για την Σφαγή. Ζητούν απλά δικαίωση!”
Γιώργος Μαυρίδης
“Εκεί έξω από το σπίτι των προγόνων μου, με τον παππού να κοιτάει από ψηλά μας ήρθε η εξής σκέψη: Όχι, δεν είναι υποχρεωτικό ν’αναζητάς τις ρίζες σου και ν’ακολουθείς τις παραδόσεις της καταγωγής σου. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτό. Θα είσαι όμως ο ίδιος άνθρωπος στη μία περίπτωση και ο ίδιος στην άλλη; Εμείς πιστεύουμε όχι, αφού οι ρίζες μας είναι αυτές που δίνουν ώθηση στο υπόλοιπο δέντρο να ψηλώσει και να γίνει ένα δυνατό και ολοκληρωμένο δέντρο με μία γεμάτη ζωή, την οποία μάλιστα ζούμε μία μόνο φορά.”
Σάκης Τανιμανίδης

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Διαδραστικός χάρτης Ελλάδος με Κάλαντα Χριστουγέννων

Κάλαντα Χριστουγέννων από όλη την Ελλάδα