Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Επίσκεψη Ενώσεως Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας σε γηροκομείο

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Χρέος ευθύνης και τιμής!

Η αγαθότητα της νεότητας είναι κάτι το αγγελικό.

Η αγαθότητα του γήρατος είναι κάτι το θεϊκό”

Σωκράτης

 

Πιστή στην από καιρού δέσμευσή της και κυρίως από το διήμερο αλληλεγγύης που διοργανώθηκε στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2012, η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας με 40μελή αντιπροσωπεία μελών και φίλων της επισκέφθηκε με το δέοντα σεβασμό την Κυριακή το πρωί 13 Ιανουαρίου 2013 τους γέροντες και γερόντισσες που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα «Παναγία η Ελεούσα» που διατηρεί στον Περισσό με μοναδική φροντίδα η Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας για να προσφέρει το μεσημεριανό γεύμα.

 

Κρατώντας ανά χείρας διάφορα αγαθά (τρόφιμα, γλυκίσματα, λάδι, ρούχα, είδη ατομικής υγιεινής) τα μέλη και οι φίλοι μας ευχήθηκαν τα Χρόνια Πολλά και προσέφεραν από το περίσσευμα της αγάπης τους ένα ημίωρο αναψυχής στους γέροντες και τις γερόντισσες. Ακούστηκαν κάλαντα από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας , συνάμα δε παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί μετατρέποντάς μας όλους σε μια θαλερή συντροφιά.

 

Εμφανώς συγκινημένοι όλοι επιβεβαιώσαμε την ανάγκη να επισκεπτόμαστε πιο συχνά τέτοιες κοινωνικές δομές. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος, περιστοιχιζόμενος από όλο το Διοικητικό Συμβούλιο τόνισε εμφαντικά «Σήμερα η ψυχή μας αναπαύθηκε πνευματικά που σας είδαμε όλους και όλες εδώ να είστε καλά, σε μια στέγη που η φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Κωνσταντίνου σας χαρίζει αγάπη και θαλπωρή. Σεβαστοί μας, παππού και γιαγιά, ο Σύλλογός μας κλίνει γόνυ τιμής σε καθένα και καθεμία σας. Για εμάς συμβολίζετε τον ευκλεή αγώνα μιας ένδοξης γενιάς που εργάστηκε νυχθημερόν για το καλό της πατρίδας. Η γραφική μορφή του παππού και της γιαγιάς, η ιλαρότητα και καλοσύνη τους, συνδυασμένα με σώφρονα και μετρημένη αυστηρότητα, έχουν αποτυπωθεί στις μνήμες εσάς των παλαιοτέρων, αλλά έχουν περάσει επίσης στις λαϊκές διηγήσεις, στην ποίηση και στην πεζογραφία μας.

 

Δεχθείτε ως ελάχιστο αντίδωρο αγάπης το σημερινό γεύμα. Ήρθαμε, ερχόμαστε και θα το επαναλάβουμε όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας». Η παρουσία ενός σωματείου σε τέτοιες δομές δίνει μήνυμα αισιοδοξίας όχι μόνο για τους φιλοξενουμένους αλλά και για όλους μας. Αναδεικνύει την έννοια του μέτρου στην καθημερινότητα, της κατανόησης της ρευστότητας και της παροδικότητας των ανθρωπίνων πραγμάτων, άρα την πολύτιμη γνώση του τι είναι η ζωή. Ανακοινώνουμε ότι θα επεκτείνουμε αυτές τις στοχευμένες αυτές δραστηριότητες μας και καλούμε κάθε ευγενή ψυχή να μας συνδράμει.

 

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να είναι κοντά μας ας μη διστάσουν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο, 697 904 78 01 ή στο Email: [email protected] yahoo.gr

Σύλλογος

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου