Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Αναπαράσταση των Παθών στην Παστίδα Ρόδου

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ

ΣΤΗΝ ΠΑΣΤΙΔΑ ΡΟΔΟΥ

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «ΚΑΜΑΡΙ» πιστός στο ραντεβού του, πραγματοποίησε για ακόμη μία φορά και φέτος την Αναπαράσταση των Παθών στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου Παστίδας Ρόδου.

 

Εδώ και χρόνια, έχει καθιερωθεί πλέον αυτό το έθιμο το οποίο κάθε φορά προσελκύει αρκετό κόσμο και με πολλές συμμετοχές από τη νεολαία της Παστίδας, δίδεται ένα διαφορετικό χρώμα στα Πάθη του Κυρίου.

 

Πιο αναλυτικά, την Μεγάλη Πέμπτη νέοι ντυμένοι Ρωμαίοι στρατιώτες βρίσκονται κάτω από τον σταυρό του Κυρίου και με αλλαγές βάρδιας παραμένουν μέχρι αργά συνοδεύοντας το μοιρολόι των γυναικών ενώ την Μεγάλη Παρασκευή εκτός από τους Ρωμαίους, στην πορεία προς το Κοιμητήριο, συνοδεύουν μικρά κορίτσια ντυμένα μυροφόρες που ραίνουν με ροδοπέταλα τον Επιτάφιο. Άλλα παιδιά ντυμένα Ιουδαίοι και Ιουδαίες έχοντας δαυλούς και φαναράκια, προπορεύονται της πομπής, σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα.

 

Περίπου γύρω στα 50 με 55 άτομα κάθε χρόνο δίνουν το παρών (όπως έγινε και φέτος) για να πραγματοποιηθεί η Αναπαράσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενώ ο κόσμος που προσέρχεται στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου αυξάνεται κάθε χρόνο προερχόμενος από το νησί της Ρόδου αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με υγεία. Οι φίλοι που σερφάρουν στο διαδίκτυο μπορούν να ενημερώνονται για τις δραστηριότητες μας μέσω της ιστοσελίδας μας www.kamari- pastida.gr διαβάζοντας τα δελτία τύπου-ανακοινώσεις και βλέποντας φωτογραφίες ή video απ’όλες τις εκδηλώσεις μας & στο Facebook (Καμάρι Πολ.Συλ.Παστίδας Ρόδου) καθώς και στο Youtube https://www.youtube.com/ user/kamaripastida.

 

http://www.youtube.com/watch?v=uSd4DQY9pow&feature=youtu.be

 

αναπαράσταση παθών στην Παστίδα Ρόδου 2

 

αναπαράσταση παθών στην Παστίδα Ρόδου 3

 

αναπαράσταση παθών στην Παστίδα Ρόδου 4

 

αναπαράσταση παθών στην Παστίδα Ρόδου 5

 

Σύλλογος

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου