Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύνδεσμος Απανταχού Αστυπαλαιέων “Παναγία η Πορταΐτισσα”

Ο Σύνδεσμος Απανταχού Αστυπαλαιέων “Παναγία η Πορταΐτισσα” ιδρύθηκε το έτος 1919, με στόχο το ανέβασμα του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των Απανταχού Αστυπαλαιέων.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Αστυπάλαια Νομός: ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ Περιφέρεια: Νότιο Αιγαίο

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο Σύνδεσμος Απανταχού Αστυπαλαιέων “Παναγία η Πορταΐτισσα” ιδρύθηκε το έτος 1919, με στόχο το ανέβασμα του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των Απανταχού Αστυπαλαιέων. Η έδρα του βρίσκεται στην οδό Καυκάσου 68 στην περιοχή της Νίκαιας σε ένα πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο. Αποτελείται από πολλά ενεργά μέλη ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Διαθέτει τμήματα παραδοσιακών χορών με συμμετοχές σε τηλεοπτικούς σταθμούς, σε τουριστικές εκθέσεις καθώς και σε διάφορες εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου για τη διατήρηση των παραδόσεων μας. Ο Σύνδεσμος τα 2 τελευταία χρόνια διαθέτει και ποδοσφαιρική ομάδα.

  Ξεκίνησε από μια ομάδα Αστυπαλιτών που φεύγοντας από το νησί είχαν προορισμό τους την πρωτεύουσα, τη γη της επαγγελίας. Με αγάπη και νοσταλγία για τον τόπο τους, προσπάθησαν με επιτυχία να κρατήσουν ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα μέχρι και σήμερα περνώντας τα από γένια σε γένια. Έν έτει 2012 οι Αστυπαλίτες και φίλοι της Αστυπάλαιας είναι εδώ με τον ίδιο ζήλο που είχαν οι Αστυπαλίτες του 1919.

  Gallery

  Πηγή:

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.