Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Φοίνικα Καλαμαριάς

Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Φοίνικα ιδρύθηκε το έτος 2001. Σήμερα ο αριθμός των μελών του είναι περίπου 700 άτομα.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  700 μέληΤοποθεσία: Φοίνικας Θεσσαλονίκης Νομός: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία Φυλή: Θεσσαλονικείς

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Αποστολή
  Στόχοι του συλλόγου είναι η προστασία και ανάπτυξη του πολιτισμικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, η καλλιέργεια των σχέσεων μεταξύ των μελών του συλλόγου καθώς και μεταξύ των μελών ομοειδών σωματείων, η λύση τοπικών προβλημάτων με την ευαισθητοποίηση και συνεργασία των αρμοδίων φορέων, η αφιλοκερδής διοργάνωση πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, παιδαγωγικών, αθλητικών, φιλανθρωπικών εκδηλώσεων και κυρίως η δημιουργία κινήτρων που θα δώσουν δημιουργικά διέξοδα στους κατοίκους του συνοικισμού μας και κυρίως στους νέους μας.

  Περιγραφή
  Σήμερα στον σύλλογό μας λειτουργούν:
  – χορευτικά τμήματα ενηλίκων και παιδιών για την εκμάθηση λάτιν, λαϊκών και παραδοσιακών χωρών
  – τμήμα κατασκευής κοσμημάτων ενηλίκων
  – τμήμα ζωγραφικής παιδικό και ενηλίκων

  Η κορυφαία εκδήλωση του συλλόγου όπου συμμετέχουν όλα τα τμήματα είναι τα Φοινικιώτικα που πραγματοποιούνται στα πλαίσια της εορτής της κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 13 και 14 Αυγούστου. Επίσης πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα εκπαιδευτικές εκδρομές σε όλη την Ελλάδα με κύριο στόχο την σύσφιξη σχέσεων των μελών του συλλόγου μας και την επαφή τους με την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της χώρας μας.

  Γενικές Πληροφορίες και λίγα λόγια για την περιοχή μας.
  Ο συνοικισμός του Φοίνικα κτίστηκε σε εφαρμογή του ειδικού προγράμματος αποκατάστασης των παραπηγματούχων οικογενειών Αθηνών – Πειραιώς – Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Προσφυγικής και Λαϊκής Κατοικίας (Ν.Δ. 4176/1961) και ανήκει στο Δήμο Καλαμαριάς από την δημιουργία του. Στο Φοίνικα κατοικούν περίπου 4.600 κάτοικοι (2001).

  Θέση
  Η περιοχή του Φοίνικα βρίσκεται πάνω στο ανατολικό όριο της οικιστικής περιοχής του Δήμου. Η ενότητα αυτή καλύπτει περίπου το 6% της συνολικής έκτασης και το 4% του πληθυσμού του Δήμου (με χαμηλή πληθυσμιακή πυκνότητα).

  Στην περιοχή αυτή βρίσκεται ο κύριος όγκος των παλιών εργατικών κατοικιών (κατασκευής του 1962 από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας) και διασχίζεται από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, τον κύριο οδικό άξονα σύνδεσης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης με το Αεροδρόμιο Μακεδονία και την ανατολική περιαστική οικιστική ζώνη.

  Σε μικρή μάλιστα απόσταση από την περιοχή παρέμβασης, και πάνω στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, βρίσκεται ο κόμβος 13 της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης. Η περιοχή γειτνιάζει ΒΔ με την Πολεοδομική Ενότητα Ε.Μ.Ο. (Επαγγελματικές εγκαταστάσεις Μη ιδιαιτέρως Οχλουσών χρήσεων) και άλλες χρήσεις μη-κατοικίας (π.χ. Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου), ΒΑ και Ανατολικά περικλείεται από την Ανατολική Περιφερειακή Τάφρο αντιπλημμυρικής προστασίας του ΠΣΘ, ενώ από Νότια έως ΝΔ γειτνιάζει με την Πολεοδομική Ενότητα 17 (με χρήσεις κυρίως κατοικίας) και την περιοχή οικιστικής επέκτασης του Δήμου.

  Ο συνοικισμός του Φοίνικα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά πρασίνου στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Είναι σχεδιασμένος από τον αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη, κατά τα πρότυπα των «κηπουπόλεων» όπου η κατοικία συγκεντρώνεται σε κτίρια διάσπαρτα μέσα σε υπαίθριους κοινόχρηστους χώρους.

  Gallery

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.