Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Η Ολυμπία και οι αγώνες πάνε Κατάρ

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Η έκθεση «Ολυμπία-μύθος, λατρεία, αγώνες», την οποία το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού Βερολίνου παρουσίασε έως τον Ιανουάριο του 2013 στη γερμανική πρωτεύουσα, μεταφέρεται με τον τίτλο «Olympics – Past & Present» (Ολυμπιακοί Αγώνες, παρελθόν και παρόν) στο ALRIWAQ DOHA του Κατάρ. Η έκθεση θα παρουσιαστεί με ένα νέο μέρος υπό τον τίτλο «Olympics:Values-Com- petitions-Mega Events», αφιερωμένο στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Θα διαρκέσει από τις 28 του μήνα έως τις 30 Ιουνίου 2013.

Οπως αναφέρει η επίσημη διαδικτυακή σελίδα των Μουσείων του Κατάρ, η έκθεση θα παρουσιάζει στο τμήμα των αρχαίων ευρημάτων αντικείμενα που θα βοηθούν τον επισκέπτη να κατανοήσει τον μύθο και τη σημασία των αγώνων Το δεύτερο μέρος θα εστιάζεται στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα τιτλοφορείται «Values ? Competitions – Mega Events».

Τα εκθέματα

Η πλειονότητα των εκθεμάτων προέρχεται από δικά μας μουσεία και εφορείες αρχαιοτήτων: 27 από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, 29 από το Νομισματικό και 522 από την Ολυμπία. Τα αγγεία, τα χάλκινα (από τη μοναδική, θαυμαστή συλλογή της αρχαίας Ολυμπίας), τα ειδώλια, οι προτομές, τα νομίσματα, εκτέθηκαν μαζί με τεκμήρια από ανασκαφές του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην ιερά άλτη, αλλά και με ενθυμήματα από σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Γερμανικά μουσεία, όπως της Δρέσδης, το Λούβρο, μουσεία της Ρώμης κ.ά. έχουν προσθέσει και άλλα σημαντικά στοιχεία στην έκθεση. Από τη Ρώμη έρχονται ακέφαλο άγαλμα του Δισκοβόλου του Μύρωνα, αγάλματα αθλητών κ.ά. Μετά το πέρας της έκθεσης στο Κατάρ υπάρχει πιθανότητα να παρουσιαστεί στην Αθήνα, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το 2014.

Επιμέλεια : Αγγελική Κώττη

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση