Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Γιορτή της Αδελφότητας Ψαριωτών Κορινθίας

Τοποθεσία: Ψάρι Κορινθίας Νομός: ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Περιφέρεια: Πελοπόννησος

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Η Αδελφότης Ψαριωτών Κορινθίας, 2 ετών δικαστικώς αναβιώσαν πολιτιστικό σωματείο των εκτός Ψαρίου Ψαραίων, την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου (2.6.2013), ημέρα ανάμνησης των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου του εξ Ιχθύος, τέλεσε στο – Ιερό Χωριό – Ψάρι Στυμφαλίας αρτοκλασία υπέρ υγείας των εκτός Ψαρίου διαβιούντων Ψαραίων ημών αδελφών και μνημόσυνο εις μνήμην των εκτός Ψαρίου προαπελθόντων Ψαραίων ημών αδελφών.

Την παραμονή, ημέρα Σάββατο, τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου μετά περιφοράς στο χωριό Ψάρι. Στον πανηγυρικό αυτό εσπερινό, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ψαραίου ιερέα του Μπασίου (Δροσοπηγής) και του Ψαρίου πατρός Ευαγγέλου Νάκου, συλλειτούργησαν τέσσερις επιπλέον ιερείς, και δη οι αιδεσιμώτατοι Αθανάσιος Αλτανόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Νεμέας, Σπυρίδων Κασμάς, ιερέας των Καλλιάνων, που κατάγεται από τη Στυμφαλία (Ντρίζα), Αναστάσιος Κόρακας, ιερέας του Γαλατά, που κατάγεται από το Γαλατά, και Αναστάσιος Μπενέκoς, ιερέας της Αρχαίας Νεμέας (Ηράκλειο).

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό και την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Νικολάου παρέστη εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου. Προσέτι παρέστη ο πρόεδρος και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Ψαρίου, καθώς και ο πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου “Πολιτιστικός Σύλλογος των απανταχού Ψαριωτών Κορινθίας”.

Την Κυριακή συλλειτούργησαν ο αιδεσιμώτατος Ευάγγελος Νάκος και ο πανοσιολογιώτατος (αρχιμανδρίτης) π. Αρκάδιος (εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου – όπου παρέστη εκπροσωπώντας τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Διονύσιο, μετ’ αποδοχή αιτήματός μας).

Στην πανηγυρική θεία λειτουργία της Κυριακής και των ειδικών λειτουργιών (αρτοκλασία + μνημόσυνο) παρέστησαν ο Ψαραίος Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Λέγγας του Μάρκου εκ μέρους της αντιπεριφέρειας Κορινθίας της περιφέρειας Πελοποννήσου, ο ψαραίος Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Ευάγγελος Χουσελάς και ο Ψαραίος δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Λέγγας του Γεωργίου εκ μέρους του Δήμου Σικυωνίων, το Διοικητικό Συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου των απανταχού Ψαριωτών Κορινθίας και ο Πρόεδρος και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Ψαρίου.

Τέλος, η Αδελφότης παρέθεσε επίσημο γεύμα με τοπικούς μεζέδες (γουρουνοπούλα + κοκορέτσι) και τοπικά κρασιά προς τιμή των επισήμων προσκεκλημένων. Η Αδελφότης Ψαριωτών Κορινθίας ευχαριστεί όλους τους πιστούς που παρέστησαν κατά τις 2 ημέρες, 1 και 2 Ιουνίου 2013, και υπόσχεται ότι κάθε χρόνο θα τελούνται αυτές οι ειδκές λειτουργίες (αρτοκλασία και μνημόσυνο) την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου και θα συνοδεύονται με πολλά δρώμενα. Ανανεώνεται το ραντεβού την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου του 2014.

Τέλος, θυμίζουμε ότι το 2014 συμπληρώνονται 460 έτη μνήμης (1554-2014) και όλο το έτος θα δρομολογηθούν μια σειρά από δρώμενα και σας καλούμε να συμμετάσχετε.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου