Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Ετερόκλητοι χορευτικοί βηματισμοί

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Σε μια εποχή όπου βιώνουμε τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης, ξεπροβάλλει αδήριτη ανάγκη οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι να εκπληρώσουν το καθήκον τους που δεν είναι άλλο από την προσπάθεια για τη διάσωση και τη διατήρηση της παράδοσης, της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας ,αλλά και των υψηλών ιδανικών και αξιών που πρέπει να διέπουν τη ζωή μας.

 

Έτσι, λοιπόν, οι έντονοι ρυθμοί ζωής της τεχνοκρατούμενης κοινωνίας μας, η οικονομική ύφεση που έχει επηρεάσει κάθε τομέα της ζωής μας και η ηθική εξαθλίωση συνθέτουν τη σύγχρονη πραγματικότητα, στο πλαίσιο της οποίας οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι μέσω της ανιδιοτελούς προσφοράς του πολιτιστικού έργου τους ,καλούνται να διευρύνουν το φάσμα των δραστηριοτήτων τους.

 

Κάτι ανάλογο επιχειρούν να κάνουν οι Πολιτιστικοί σύλλογοι Ε.Μ.Λ.ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ, Μ.Ε.Σ. ΑΒΕΡΩΦ ”Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ”, Μ.Ε.Σ. ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ, Ε.Σ. ΧΑΛΚΗΣ, Μ.Ε.Σ. ΓΛΑΥΚΗΣ, Π.Σ.ΠΥΡΓΕΤΟΥ, οι οποίοι επιθυμούν να εξυψώσουν τις έννοιες του ανθρωπισμού και του εθελοντισμού, που έχουν παραγκωνιστεί σήμερα.

 

Οι προαναφερθέντες σύλλογοι διοργανώνουν μια φιλανθρωπική εκδήλωση, έχοντας ως στόχο να ενδυναμώσουν την κοινωνική αλληλεγγύη, να ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή και την ενεργό δράση και να ευαισθητοποιήσουν το ευρύ κοινό.

 

Επιπλέον ,αποσκοπούν στο να παρακινήσουν κι άλλους φορείς να αναλάβουν ενεργό κοινωνικό ρόλο και να επιχειρήσουν μελλοντικά κι άλλες ανάλογες προσπάθειες , εξυψώνοντας πατροπαράδοτες αξίες.

 

Ειδικότερα, οι παραπάνω σύλλογοι σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας διοργανώνουν την Τρίτη 19 Ματρίου μια μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση, με γενικό τίτλο ”ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΟΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΙ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΙ”, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και ώρα 8:30μμ. Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στον Θ.Χ.Π ”Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ”, κ.π.α. Γιάννουλης.

 

Το Κε.Π.Α.μεΑ. ”Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ” λειτουργεί από το 1992.Φιλοξενεί Α.μεΑ. ηλικίας από 5 μέχρι 25 ετών που παρουσιάζουν νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, αναπτυξιακές διαταραχές, ψυχολογικά ελεγχόμενα προβλήματα, διάφορα σύνδρομα (π.χ. Σύνδρομο Down) κ.λ.π.

 

Σκοπός του είναι η ψυχοπαιδαγωγική και κοινωνικοθεραπευτική μέριμνα, η προεπαγγελματική εκπαίδευση και η επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση των Α.μεΑ. με τελικό στόχο, την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση και μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που παρέχει, βοηθάει τα άτομα με ειδικές ικανότητες να εντοπίσουν τα ενδιαφέροντά τους, να εκτιμηθούν οι ικανότητες τους, να καλλιεργηθούν οι δεξιότητες τους και τελικά, να προετοιμαστούν για την μετάβαση στην ενηλικίωση.

 

Στην παράσταση αυτή θα εμφανιστούν κατά σειρά τα εξής χορευτικά: Π.Σ.Πυργετου ”Ανοιξιάτικα εθιμικά στοιχεία”, Ε.Σ.Χάλκης ”Ανατολική Θεσσαλία: Στιγμές της ζωής…”, Μ.Ε.Σ.Συκουρίου ”Βόρειες μουσικοχορευτικές διαδρομές”, Μ.Ε.Σ.Γλαύκης ”Χορεύοντας σε Ηπειρώτικους ρυθμούς”, Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ ”Ο Θετταλός” ”1912-1913 από Ελασσόνα σε Θεσσαλία”, Ε.Μ.Λ.Φιλιππούπολης ”Γκάιντες”.Λαμβάνουν μέρος 200 χορευτές και οι εξής μουσικοί: Μιχαλές Δημήτρης, Μπαλογιάννης Βασίλης, Κωστούλης Κώστας, Μπακαγιάννης Βασίλης, Σαμόλαδος Θανάσης, Δεδούσης Κώστας , Ζιώζιας Θανάσης, Ρούμπος Θάνος, Γάλλος Λευτέρης, Καλαμπούκας Χρήστος, Παπαδημητρίου Κωστας, Σαρακατσιάνος Μάριος, Τσιαπλές Βαγγέλης, Τσακνάκης Ηλίας, Μπαλογιάννης Κώστας, Ανδρέου Μιχάλης, Στάθη Δήμητρα, Σαμόλαδος Γιάννης, Μακρυγιάννης Γιάννης, Σαραντινός Βασίλης, Αγριόδημος Χρήστος, Σαραντινός Βασίλης, Σαρακατσιάνος Μάριος, Μηνοβγίδης Σπύρος, Σαμόλαδος Γιώργος, Μπατσίλας Παναγιώτης. Εμφανίζονται επίσης, μαθητές από τα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων γκάιντας, κρουστών, φλογέρας, κλαρίνου της Ε.Μ.Λ.Φιλιππούπολης με δασκάλους τους Μιχάλη Ανδρέου, Γιάννη Μακρυγιάννη, Δήμητρα Στάθη και Κώστα Κωστούλη αντίστοιχα, καθώς και οι χορωδίες του Ε.Σ. Χάλκης και Μ.Ε.Σ Αβέρωφ ”Ο Θετταλός” υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Τερζούδη.

 

Την επιμέλεια της παράστασης την έχει ο καθηγητής φυσικής αγωγής και χοροδιδάσκαλος, Καραβασίλης Σωτήρης. Χορηγοί Επικοινωνίας : εφημερίδα ”ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, Palace Radio 9.14. Είσοδος 5 ευρώ.  Την Τρίτη 19 Μαρτίου και ώρα 20.30 μ.μ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

 

Οι Πολιτιστικοι Συλλογοι Ε.Μ.Λ. Φιλ/πολης, Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ “Ο Θετταλός”, Μ.Ε.Σ. Συκουρίου, Μ.Ε.Σ. Γλαυκης, Ε.Σ. Χάλκης και Π.Σ. Πυργετού που διργανώνουν, σε συνεργασία με το Δ.Ω.Λάρισας, τη μουσικοχορευτική παράσταση “ΕΤΡΟΚΛΗΤΟΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΙ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΙ”, την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 και ώρα 8.30μ.μ, η οποία γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς τα έσοδα θα δωθούν στο Κε.Π.Α.μεΑ “Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ” κ.π.α. Γιάννουλης, είναι σε θέση να σας ενημερώσουν πως τα εισητήρια για την παράσταση έχουν εξαντληθει.

 

Με δεδομένο, βέβαια, οτι το ενδιαφέρον του κόσμου γι’αυτη την εκδήλωση που έχει ιερό σκοπό είναι μεγάλο, οι παραπάνω σύλλογοι έχουν τη διάθεση, εφόσον συνεχιστεί το ανάλογο ενδιαφέρον, να επαναλάβουν τη συγκεκριμένη παράσταση στις ερχόμενες μέρες.

 

Επομένως, αν υπάρχει κάποιος που να επιθυμεί να παρακολουθήσει αυτή τη συλλογική προσπάθεια και ταυτόχρονα να ενισχύσει το ίδρυμα “Αριστευς”, μπορεί να το δηλώσει στις σελίδες των συλλόγων στο facebook ή στα τηλέφωνα 6947246545, 675320590, ωστε να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την επαναληψη της εκδήλωσης. Φυσικά θα πρέπει να συγκεντρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός ενδιαφερομενων.

 

Σύλλογος

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου