Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππουπόλεως

Η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης εδρεύει στην ομώνυμη συνοικία στα δυτικά προάστια της πόλης της Λάρισας. 

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Φιλιππούπολη Λάρισας Νομός: ΛΑΡΙΣΑΣ Περιφέρεια: Θεσσαλία

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Η νοσταλγία των ξεριζωμένων ανθρώπων που κατάγονταν από την Βόρεια Θράκη, τους οδήγησε το 1975 στην ίδρυση της Ε.Μ.Λ.Φ.,σκοπός της οποίας είναι η διατήρηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ανατολικής Ρωμυλίας. Αξίζει να σημειωθεί οτι ήταν από τους πρώτους επίσημους συλλόγους σε όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα να αναλάβει από την αρχή το δύσκολο έργο της διατήρησης της εθνικής μνήμης και ταυτότητας των πληθυσμών της Θεσσαλίας που ήρθαν πρόσφυγες από την παραπάνω περιοχή.

  Μέχρι σήμερα η Ε.Μ.Λ. Φιλιππούπολης έχει αναδείξει πλούσιο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο τόσο στην συνοικία μας όσο και σε όλη την πόλη οργανώνοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις και παραστάσεις καθώς και εκδρομές στην αλησμόνητη πατρίδα, εκδόσεις βιβλίων και κατασκηνώσεις.

  Σήμερα, διατηρεί τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, 3 παιδικά,1 γυναικών, 2 ενηλίκων και το τμήμα των παραστάσεων. Επίσης διαθέτουμε πλούσια ιματιοθήκη αυθεντικών παραδοσιακών ενδυμασιών.

  Οι χορευτικές ομάδες έχουν δείξει την σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά που γίνεται με την συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

  Gallery

  Πηγή:

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.