Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Δελτίο τύπου από την Αδελφότητα Ψαριωτών Κορινθίας

Τοποθεσία: Ψάρι Κορινθίας Νομός: ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Περιφέρεια: Πελοπόννησος

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι την 28η Ιουλίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 12.00, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Σικυωνίων, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Ψαρίου, της Δ.Ε. Στυμφαλίας (παληό Δημοτικό Σχολείο), η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» του αείμνηστου Αναστασίου Αθ. Αλεξόπουλου, δικηγόρου, που αφορά την με θαυμαστό τρόπο αποκάλυψη της επί 11 αιώνες θαμμένης κάτω από το έδαφος εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής.

Προσέτι σας ενημερώνουμε ότι στην εκδήλωση αυτή παρέστησαν : 1) ο ιερέας του Ψαρίου π. Ευάγγελος Νάκος, 2) ο ιερέας του Ασπροκάμπου π. Αναστάσιος Καλαντζής, 3) ο Σύλλογος των Ασπροκαμπιτών δια του επιτίμου Προέδρου του Παναγιώτη Παπαδόπουλου, 4) ο Πολιτιστικός Σύλλογος των απανταχού Ψαριωτών Κορινθίας δια των Βασιλείου Λυκαργύρη και Αντωνίου Λέγγα, 5) ο πρώην αντιδήμαρχος Κιάτου Νίκος Ζαχαρόπουλος, 6) ο εκπρόσωπος των εκδόσεων «ΚΑΛΑΥΡΙΑ» Κώστας Κυριακόπουλος του Αναστασίου και 7) ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ψαρίου Βασίλειος Χουσελάς.

Σημειωτέον ότι οι ως άνω φορείς, ουχί απλώς παρέστησαν, αλλά έλαβαν το λόγο και τόνισαν την σημασία της πνευματικής αυτής εκδήλωσης. Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε ο δικηγόρος Αθηνών, εκπρόσωπος της «Στυμφάλιας Βιβλιοθήκης» και Πρόεδρος της Αδελφότητας Ψαριωτών Κορινθίας Παναγιώτης Σπυρίδων.

Την επίσημη παρουσίαση έκανε ο στυμφάλιος (Καλλιανιώτης) τ. Δικαστής, συγγραφέας και ιστορικός, που έλκει την καταγωγή του από το Ψάρι, Θεόδωρος Παναγόπουλος του Δημοσθένη. Γραπτό πρόλογο στο παρουσιασθέν βιβλίο έκανε ο τρίτης γενιάς Ψαραίος πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, Ιερ. προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής Λονδίνου και διευθυντής Ελληνικού Κολεγίου ΒΔ Λονδίνου και ο οποίος αναγνώσθηκε.

Η μεγάλη έκπληξη της παρουσίασης ήταν ο γραπτός χαιρετισμός – πρόλογος που απηύθυνε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, που αναγνώσθηκε και εμπεριέχεται ένθετος στο παρουσιασθέν βιβλίο.

Τέλος, χαιρετισμούς απηύθυναν, δια του συντονιστή της παρουσίασης, ο φιλόσοφος και πάλαι ποτέ πολιτικός της Κορινθίας Γιάννης Ποττάκης, που είναι γαμπρός του Ψαρίου, ο συγγραφέας και πάλαι ποτέ υπουργός Παναγιώτης Μποκοβός, που κατάγεται από το Ψάρι, ο εκδότης του περιοδικού της Στυμφαλίας «Ο Αίπυτος» Σπύρος Μιχόπουλος, που έλκει την καταγωγή του από το Μπάσι (Δροσοπηγή), ο επί έτη Δήμαρχος Πόρου, Περιφερειάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Σπύρος Σπυρίδων, που έλκει την καταγωγή από το Ψάρι.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Αδελφότητας Ψαριωτών Κορινθίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Υ.Γ.Το βιβλίο διατίθεται από τον Πρόεδρο της Αδελφότητος και μπορεί να σας σταλεί και ταχυδρομικώς. Το αυτό ισχύει και για τα έτερα βιβλία: 1) «Η ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ» του Κ. Γαλάνη,  ιστορικολαογραφική μελέτη, που εκδόθηκε το 1901 και επανεκδόθηκε το 2007 και 2) «Το Ψάρι Κορινθίας (το χωριό μου)» του Αναστασίου Αθ. Αλεξόπουλου, ιστορική μελέτη, που εκδόθηκε το 1993 και επανεκδόθηκε το 2011.

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου