Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Απολογισμός 2 χρόνων λειτουργίας της Αδελφότητας Ψαριωτών Κορινθίας

Τοποθεσία: Ψάρι Κορινθίας Νομός: ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Περιφέρεια: Πελοπόννησος

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΨΑΡΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, μετά την δικαστική της αναβίωση, συμπλήρωσε 2 χρόνια λειτουργίας και παρά τις εν γένει αντίξοες συνθήκες προέβη στις παρακάτω ενέργειες :

1) Πραγματοποίησε τον Ιανουάριο του 2013 την δεύτερη τακτική Γενική Συνέλευσή της και την κοπή πίτας του 2013 στο Ξενοδοχείο “ΞΕΝΟΦΩΝ”. Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι στυμφαλιακών συλλόγων και εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος ετέλεσε και τρισάγιο υπέρ υγείας των παρευρισκομένων.

2) Παρέστη στην εκδήλωση της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ‘Ενωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, με τιμώμενο πρόσωπο τον στυμφάλιο ποιητή και εκδότη Σπύρο Μιχόπουλο.

3) Παρέστη στην εκδήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη « ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ », που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

4) Παρέστη στην εκδήλωση της ‘Ενωσης Κορινθίων για την παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Κοκκωνάκη, μέλους της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων, “ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ”.

5) Εξέδωσε ημερολόγιο του 2013, και δη τόσο ως αφίσα, που απέστειλε σε φορείς του Ψαρίου, της Στυμφαλίας, του Δήμου Σικυωνίων και λοιπούς δημόσιους φορείς, όσο και ως επιτοίχιο με θέμα την Αγία Παρασκευή του Ψαρίου Κορινθίας, λόγω της έκδοσης του ομώνυμου βιβλίου του Αναστασίου Αθ. Αλεξοπούλου, πρώτου Προέδρου της ΑΨΚ, μερίμνη της Στυμφάλιας Βιβλιοθήκης και των εκδόσεων Καλαυρία.

6) Κατέθεσε την δεύτερη φορολογική δήλωση οικονομικού έτους 2013 (1.1.2012 – 31.12.2012).

7) Υπέβαλε αίτηση στην διεύθυνση Φιλοτελισμού ΕΛΤΑ για έκδοση γραμματοσήμου, επί τη συμπληρώσει το έτος 2014, 460 ετών από το μαρτύριο του Στυμφάλιου Αγίου Νικολάου του Νεοφανούς του εξ Ιχθύος Κορινθίας.

8) Προέβη σε αλλαγή έδρας, λόγω ανάγκης περιορισμού τωνπαγίων εξόδων της, από Νικηταρά 3, 5ος όροφος, σε Μέρμηγκα 5, 2ος όροφος, και αντίστοιχα σε αλλαγή ΔΟΥ, από Α’ Αθηνών σε Δ’ Αθηνών.

9) Διοργάνωσε μετά της εκκλησιαστικής επιτροπής για δεύτερη χρονιά την εορτή ανάμνησης των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Στυμφάλιου Αγίου Νικολάου του Νεοφανούς του εξ Ιχθύος Κορινθίας, την 1η και 2α Ιουνίου 2013, όπου τελέσθηκαν ειδικαί λειτουργίαι (αρτοκλασία + μνημόσυνο) και λοιπά δρώμενα.

10) Απέστειλε επισήμως επιστολές σε Τ.Κ. Ψαρίου, Πολιτιστικό Σύλλογο των απανταχού Ψαριωτών Κορινθίας και Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου Ψαρίου, για συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος για το Ψάρι.

11)Υποστήριξε και οικονομικά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ψαρίου εις την δικαστικήν αναγνώρισιν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας της παράνομης καταργήσεως του Δημοτικού Σχολείου Ψαρίου.

12) Υποστήριξε το πρωτοπόρο πρόγραμμα στο Ψάρι , ” ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ “.

13)Παρέστη στην κοπή πίττας 2013 της Αδελφότητος Λαυκιωτών.

14) Παρέστη στην εορτή της 14ης – 2 – 2013 , ημέρας θυσίας του Αγίου Νικολάου του Ψαραίου.

15)Απέκτησε αποκλειστικό καρτοκινητό τηλέφωνο (6931 054873) για την άμεση επικοινωνία με τα μέλη και τους φίλους, καθώς και με εκπροσώπους του τύπου και δημοσίων φορέων.

16) Απέστειλε μέσω της εκκλησιαστικής επιτροπής του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ψαρίου αίτημα προς την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου για την έλευση της Ιερής Κάρας του Αγίου Νικολάου, που φυλάσσεται στη Μονή Μεγάλου Μετεώρου, την 2-6-2013, επί τη συμπληρώσει 20 ετών από την τελευταία της έλευση για προσκύνημα το 1993 και της Αγίας Παρασκευής, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Ασωμάτων, την 28-7-2013, ημέρα παρουσίασης του βιβλίου “Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ”.

17)Υποστήριξε την παρουσίαση του βιβλίου του 1ου Προέδρου της ΑΨΚ Αναστασίου Αθ. Αλεξοπούλου, “Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ”, που θα πραγματοποιηθεί την 28.7.2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 12, στο πολιτιστικό κέντρο Ψαρίου (παληό σχολείο) υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ του Δήμου Σικυωνίων “Η ΜΗΚΩΝΗ” και την υποστήριξη και των λοιπών στυμφαλιακών συλλόγων, την επιμέλεια έκδοσης του οποίου έχει η στυμφάλια βιβλιοθήκη και οι εκδόσεις Καλαυρία του μέλους μας Κων/νου Αναστ. Κυριακοπούλου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ … ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου