Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Αναβίωση του εθίμου της «Λαζαρίνας» στη Θεσσαλονίκη

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναβίωσε το έθιμο της «Λαζαρίνας» στη Θεσσαλονίκη! Την ημέρα του Λαζάρου 27 Απριλίου 2013 ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην μεγάλη Πασχαλινή εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η Μ.Κ.Ο «Τέχνη ζωής» στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας στο κέντρο της πόλης, αναβιώνοντας το έθιμο με τις «Λαζαρίνες».

 

Τα κοριτσάκια του παιδικού χορευτικού τμήματος και όχι μόνον , συνοδευόμενα από τους γονείς τους, μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου , τον «παππού» Κώστα Κουρκουλάκη και τη «γιαγιά» Φρόσω Ανδρέου (ντυμένοι με παραδοσιακές στολές), τραγούδησαν και χόρεψαν λαζαριανά τραγούδια σ΄ ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, παρουσία πλήθους κόσμου και απέσπασαν το ζεστό τους χειροκρότημα.

 

Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για πολλούς που παραβρέθηκαν και τους έφερε νοσταλγικές αναμνήσεις από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Η εμφάνιση των παιδιών στον πεζόδρομο αλλά και στα μαγαζιά της περιοχής ήταν πολύ όμορφη και η υποδοχή τους από τον κόσμο θερμή.

 

Ήταν ένα μπουκέτο από όμορφα λουλούδια με τα πολύχρωμα ρούχα τους και τα ανθοστολισμένα καλαθάκια τους. Ήταν προάγγελοι της Άνοιξης και της Ανάστασης του Κυρίου. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια όλα τα παιδιά που πήραν μέρος, οι γονείς τους και διοργανωτές της εκδήλωσης γιατί στις μέρες μας έχουμε ανάγκη να κρατήσουμε όλες τις αξίες και τα πατροπαράδοτα έθιμά μας.

 

Λαζαρίνες Τερπνής 2

 

Λαζαρίνες Τερπνής 3

 

Λαζαρίνες Τερπνής 4

 

Λαζαρίνες Τερπνής 5

Σύλλογος

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου