Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Αναβίωση του Αποκριάτικου Εθίμου “Μπαμπούγερων” στην Αγία Παρασκευή

Τοποθεσία: Αγία Παρασκευή Αττικής Νομός: ΑΤΤΙΚΗΣ Περιφέρεια: Αττική

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Την Κυριακή στις 16/02/2014 έφτασε στην Αγία Παρασκευή ο σύλλογος Απανταχού Φλαμπουριωτών του Ν. Σερρών, όπου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο της Αγίας Παρασκευής «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ» αναβίωσαν το αποκριάτικο έθιμο των ΜΠΑΜΠΟΥΓΕΡΩΝ.

 mpampoygeroi koryvantes flampouriwtes serrwn 5 sillogos koruvantes agias paraskeuis 4

Οι χορευτές του συλλόγου μας, με τη συνοδεία ζουρνάδων ακολουθώντας τα ΜΠΑΜΠΟΥΓΕΡΑ, τα οποία εκτέλεσαν τα αποκριάτικα ξεφαντώματα τους, στην κεντρική πλατεία της πόλης, μας ταξίδεψαν στην ελληνική παραδοσιακή αποκριά.

 mpampoygeroi koryvantes flampouriwtes serrwn 5 sillogos koruvantes agias paraskeuis 2

Από το γλέντι δεν έλειψαν βέβαια και μιμητικοί αποκριάτικοι χοροί από την υπόλοιπη Ελλάδα. Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των προγραμματισμένων αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αγίας Παρασκευής, έδωσε μια ευχάριστη νότα, χαρίζοντας κέφι και χαρά στους παρευρισκόμενους θεατές.

 mpampoygeroi koryvantes flampouriwtes serrwn 5 sillogos koruvantes agias paraskeuis 3

Ευχαριστούμε πολύ τους εκπροσώπους του Δήμου αλλά και των δημοτικών παρατάξεων για την τιμητική τους παρουσία. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο και το Δ.Σ του συλλόγου απανταχού Φλαμπουριωτών Ν. Σερρών για τη συνεργασία, αλλά και την καθοριστική συμβολή τους στην καθ’ όλα επιτυχημένη αποκριάτικη εκδήλωσή μας.

mpampoygeroi koryvantes flampouriwtes serrwn 5 sillogos koruvantes agias paraskeuis 4

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους δασκάλους του συλλόγου μας, οι οποίοι επιμελήθηκαν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της ημέρας. Στο χώρο παρευρέθησαν ακόμη εκπρόσωποι από τον χορευτικό λαογραφικό σύλλογο Αναβύσσου, το ίδρυμα Π. Ζήση, καθώς και τη χορευτική ομάδα της φοιτητικής εστίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

mpampoygeroi koryvantes flampouriwtes serrwn 5 sillogos koruvantes agias paraskeuis

Ο σύλλογος ευχαριστεί επίσης θερμά τους παρευρισκόμενους δημότες, τους φίλους, τα μέλη του συλλόγου και τους κατοίκους άλλων περιοχών, οι οποίοι μας στηρίζουν σε κάθε μας προσπάθεια. Θερμές ευχές σε όλους για Καλή Σαρακοστή.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ , Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μ. ΒΑΛΗΛΗΣ , Μ. ΡΑΠΟΥ

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου