Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύλλογος Σμυρναίων – Μικρασιατών Ελευθερίου – Ν.Κορδελιού, Θεσσαλονίκης “Η Αγία Φωτεινή”

Στόχος και σκοπός του Συλλόγου να συνεχίσει με ήθος, σεβασμό και ευλάβεια όλα αυτά που κληρονόμισε από τους προγόνους του, καταβάλλοντας αφιλοκερδή προσπάθεια και αγώνα να τα μεταλαμπαδεύσει στους απογόνους του, σαν κληρονομιά από την ποιοτική ζωή των Αλησμόνητων Πατρίδων.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Μικρά Ασία Περιφέρεια: Αλησμόνητες Πατρίδες Φυλή: Μικρασιάτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο Σύλλογος Σμυρναίων – Μικρασιατών Ελευθερίου – Κορδελιού Θεσσαλονίκης “Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ” , ιδρύθηκε το 1995 από Μικρασιάτες πρόσφυγες που ήρθαν, κυρίως, από το Κορδελιό της Σμύρνης.Στόχος και σκοπός του Συλλόγου να συνεχίσει με ήθος, σεβασμό και ευλάβεια όλα αυτά που κληρονόμισε από τους προγόνους του, καταβάλλοντας αφιλοκερδή προσπάθεια και αγώνα να τα μεταλαμπαδεύσει στους απογόνους του, σαν κληρονομιά από την ποιοτική ζωή των Αλησμόνητων Πατρίδων.

  Ύστερα από 15 συναπτά έτη λειτουργείας του, ο Σύλλογός μας έχει επιδείξει πλούσια πολιτιστική δράση τόσο στον ελλαδικό όσο και στον ευρωπαϊκό χώρο, όπου πλαισιώνει εκδηλώσεις και φεστιβάλ με τα πολυμελή χορευτικά του τμηματα και την παραδοσιακή χορωδία.Ακόμη ο Σύλλογος είναι κάτοχος σπάνιου φωτογραφικού και αρχειακού υλικού όπως επίσης και πλούσιας ιματιοθήκης με φορεσιές από της περιοχές: Σμύρνης , Ερυθραίας, Πόλης, Καππαδοκίας.

  Κάθε χρόνο ο Σύλλογος διοργανώνει τις εξής εκδηλώσεις και δραστηριότητες: Κοπή πίτας, Ετήσιο χορό, Αναβίωση του εθίμου του “Κλήδονα”, Ημέρα της Σμυρνιάς Γυναίκας, Παραδοσιακές Καντάδες, Ημέρα Μνήμηςγια την καταστροφή του 1922, Κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, Επίσκεψη στις Αλησμόνητες Πατρίδες.

   

  Gallery

  Πηγή:

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.