Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύλλογος Κυνηδαριωτών Νάξου “Ο Άγιος Γεώργιος”

Το 1931 υπήρχε ο «Σύνδεσμος Κυνιδαριωτών εν Αθήναις» ο οποίος και λειτούργησε έως την περίοδο της Κατοχής.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  1274 μέληΤοποθεσία: Κυνίδαρος Νομός: ΚΥΚΛΑΔΩΝ Περιφέρεια: Νότιο Αιγαίο Φυλή: Κυκλαδίτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο Σύλλογος επανιδρύθηκε το 1961 με την ονομασία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΝΗΔΑΡΙΩΤΩΝ ΝΑΞΟΥ «Ο Άγιος Γεώργιος» και έδρα το Γαλάτσι (Δερβενακίων 20 – 11146). Από το 1990 στεγάζεται στην ιδιόκτητη αίθουσα του που έχει γίνει πολιτιστικό στέκι για τα μέλη μας.

  Μερικοί από τους σκοπούς του συλλόγου είναι:

  1. Η δημιουργία, η διατήρηση επαφής και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του.
  2. Η ίδρυση και λειτουργία μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων, η δωρεάν διδασκαλία ελληνικών παραδοσιακών χορών με σκοπό την προβολή και διάδοση της παραδοσιακής χορευτικής κληρονομιάς.
  3. Η ίδρυση και λειτουργία λαογραφικής συλλογής με την συγκέντρωση αντικειμένων λαογραφικού ενδιαφέροντος και άλλων στοιχείων του νεώτερου ελληνικού πολιτισμού.
  4. Η έκδοση βιβλίων και περιοδικών, η οργάνωση χορών, εκδρομών, μορφωτικών διαλέξεων και λοιπών εκδηλώσεων με σκοπό την ψυχαγωγία την προώθηση της πολιτιστικής στάθμης των κατοίκων του χωριού και των μελών και την εν γένει διαφύλαξη και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
  5. Η ηθική και αν είναι δυνατόν οικονομική ενίσχυση των παιδιών των τακτικών μελών του συλλόγου που κατοικούν στον Κυνίδαρο Νάξου, τα οποία αριστεύουν στο Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο. Τα παιδιά των μελών του συλλόγου που κατοικούν εκτός Νάξου θα τυχαίνουν ηθικής ενίσχυσης. Η ενίσχυση θα γίνεται με επίσημα στοιχεία αριστείας των μαθητών και το ποσό θα καθορίζεται από την Γενική συνέλευση.
  6. Ο εξωραϊσμός της γενέτειρας, η βελτίωση γενικά των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του χωριού και η κάθε δυνατή βοήθεια προς τα συμφέροντα του χωριού.

  Από την ίδρυση του συλλόγου μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις στο χωριό μας και με κάθε δυνατό τρόπο βοηθούμε και συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους κατοίκους του χωριού.

  Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και μέλος της Ο.ΝΑ.Σ. Προσπαθούμε, στηρίζουμε και αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας με πολλές δραστηριότητες όπως Χορευτικά συγκροτήματα που λαμβάνουν μέρος σε εκδηλώσεις παρουσιάζοντας την μουσικοχορευτική μας παράδοση, Πραγματοποιούμε και συμμετέχουμε σε μορφωτικές διαλέξεις, εκδρομές και λοιπές εκδηλώσεις, Εκδίδουμε βιβλία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, Διατηρούμε τράπεζα αίματος σε συνεργασία με νοσοκομείο της Αθήνας, Διατηρούμε ανακαινισμένο παλαιό ελαιοτριβείο στον Κυνήδαρο Νάξου με αντικείμενα λαογραφικού ενδιαφέροντος, Διοργανώνουμε χοροεσπερίδες, συναντήσεις και βραδιές κεφιού στην αίθουσα του συλλόγου μας κλπ.

  Το Δ.Σ.με κέφι και πίστη εργάζεται για τη σωστή λειτουργία του συλλόγου και προσκαλούμε όλα τα μέλη να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια με την συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του, με ιδέες, προτάσεις και καθετί που σκοπό έχει την διεύρυνση των προσπαθειών του συλλόγου μας.

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.