Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Σύλλογος Τήλου “Νέα Ομόνοια”

Ο σύλλογος κάθε χρόνο διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις με απώτερο σκοπό την προβολή και ανάδειξη των παραδόσεων στους επισκέπτες του νησιού, την αναβίωση των εθίμων απʼ όλους και ειδικότερα από τους νέους και την διατήρηση των στοιχείων της πολιτισμικής και πολιτιστικής ταυτότητας της Τήλου.

Πληροφορίες Συλλόγου

Τοποθεσία: Τήλος Νομός: ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ Περιφέρεια: Νότιο Αιγαίο

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέα Ομόνοια» δραστηριοποιείται στην Τήλο από το 1998. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία τριών νέων, του Γιαννουράκη Δημήτρη του Παντελή, του Τσακκίρη Νεκτάριου και του Χαλιού Κωνσταντίνου. Έντονη η ανάγκη δραστηριοποίησης των νέων του νησιού που οι ασχολίες τους περιορίζονταν στο ελεύθερο παιχνίδι μέσα στα χωράφια, στα σοκάκια του χωριού, στους δρόμους και στις πλατείες.

Πέρασαν πολλά αξιόλογα και δραστήρια διοικητικά μέλη ενώ πρόεδροι υπήρξαν οι: Χαλιός Κωνσταντίνος, Θεοδωρίδου Άννα, Χατζηφούντας Μανώλης, Μηλιός Ιωάννης και Πισσά Ελένη.

Ο σύλλογος κάθε χρόνο διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις με απώτερο σκοπό την προβολή και ανάδειξη των παραδόσεων στους επισκέπτες του νησιού, την αναβίωση των εθίμων απʼ όλους και ειδικότερα από τους νέους και την διατήρηση των στοιχείων της πολιτισμικής και πολιτιστικής ταυτότητας της Τήλου. Κυριότερες και αξιοσημείωτες εκδηλώσεις-δραστηριότητες η ετήσια γιορτή του μελιού, που έγινε για 3 χρονιές, συναυλίες μεγάλων και σπουδαίων ερμηνευτών όπως του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, του Θάνου Μικρούτσικου, του Δημήτρη Μητροπάνου και η αναβίωση εθίμων όπως εκείνο του Λαζάρου και της Κοκάλας (αποκριάτικο έθιμο). Ορόσημο αποτελεί το 1ο Φεστιβάλ Φύσης και Πολιτισμού που διοργανώθηκε στην Τήλο τον Αύγουστο του 2009.

«Η Παράδοση έρχεται από το παρελθόν σα μια γλυκιά ανάμνηση κι εμείς πασχίζουμε να την κάνουμε κομμάτι της καθημερινότητάς μας».

Gallery

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.