Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Βορίζης»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σπηλίου «Ο Βορίζης», ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1980

Πληροφορίες Συλλόγου

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Με πρωτοβουλία των νέων του χωριού με 116 ιδρυτικά μέλη και το καταστατικό του εγκρίθηκε ύστερα από λαϊκές συνελεύσεις που η διαδικασία του κράτησε ολόκληρο τον μήνα.

Πρώτος πρόεδρος εκλέχτηκε ο Κουμεντακης Εμμανουήλ του Γεωργίου στις εκλογές που έγιναν τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου και το συμβούλιο αποτελείτο από τους Αστρινάκη Ιωάννη του Θεόδωρου, Βρυλλάκη Ιωάννη του Παντελή, Τζανακάκη Στυλιανό του Σταυριανού, Παπαδάκη Στέφανο του Χαραλάμπου, Βρυλλάκη Νικόλαο του Αντωνίου και Σταυρακάκης Γεώργιος του Βασιλείου. Το συμβούλιο με ελάχιστες αλλαγές διοίκησε τον σύλλογο μέχρι το 1988.

Κατά την διάρκεια του αγόρασε κινηματογραφική μηχανή και έκανε διάφορες προβολές ταινιών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρεθύμνου, έφερε πάρα πολλές θεατρικές παραστάσεις, διοργάνωσε, μουσικές συναυλίες, χοροεσπερίδες καθ´ όλη τη διάρκεια του χρόνου, πολλές εκδρομές για να γνωρίσουμε την Κρήτη και συνέβαλλε στη διατήρηση των ηθών και των εθίμων του χωριού.

Το 1991 με την ίδρυση των σταθμών της ιδιωτικής τηλεόρασης με πρωτοβουλία του, εισφορές των μελών του και τη βοήθεια της Κοινότητας εγκατέστησε αναμεταδότες των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας αλλά και Κρητικών σταθμών πρωτοπορία για την ύπαιθρο της εποχής.

 

 

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κάηκαν ολοσχερώς τα εμβληματικά Σφαγεία στον Ταύρο που στεγάζεται η «Σέρρα» (φωτό)

Στον χώρο αυτόν μεταξύ άλλων στεγαζόταν και ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Σέρρα» με πρόεδρο τον ερευνητή-χοροδιδάσκαλο Νίκο Ζουρνατζίδη.