Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρόπολης Δράμας

Η Μικρόπολη είναι χτισμένη στους πρόποδες του βουνού Μενοίκιου, σ’ ένα από τους σημαντικότερους ορεινούς όγκους της Ανατολικής Μακεδονίας, αποτελείται από δύο συνοικίες, την άνω η οποία χτίστηκε από τους ντόπιους του χωριού και την κάτω η οποία δημιουργήθηκε από τους πρόσφυγες ( Πόντος- Θράκη ).

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  123 μέληΤοποθεσία: Μικρόπολη Νομός: ΔΡΑΜΑΣ Περιφέρεια: Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Φυλή: Θρακιώτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Η κοινή αγάπη των κατοίκων του χωριού ανεξάρτητα από συνοικία και ράτσα οδήγησε την τότε νεολαία του χωριού γύρω στα 1980 στην ίδρυση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μικροπόλεως . Σκοπός τους η διατήρηση των πλούσιων παραδόσεων, η ανάπτυξη του τόπου, η πνευματική,ηθική και πολιτιστική καλλιέργεια των μελών του καθώς επίσης και η μορφωτική και πολιτιστική εξύψωση των κατοίκων του χωριού. Το 1992 ο σύλλογος παίρνει την τωρινή του ονομασία και στο εξής με αλλαγή καταστατικού συνεχίσει το έργο του με την επωνυμία « Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρόπολης».

  Αυτήν την στιγμή λειτουργούν στο χωριό 3 χορευτικά συγκροτήματα τα οποία διδάσκονται χορούς από όλη την Ελλάδα. Επίσης τα τελευταία χρόνια στο δυναμικό του συλλόγου έχει προστεθεί και η χορωδία η οποία απαρτίζεται από 15 γυναίκες και 3 άντρες με την συνοδεία νεαρών κοριτσιών οι οποίοι εμπλουτίζουν τα τοπικά παραδοσιακά τραγούδια με την μελωδία της γκάϊντας και του νταχαρέ. Το καλοκαίρι του 2005 η χορωδία μας ηχογράφησε το πρώτο της cd και την άνοιξη του 2009 κυκλοφόρησε και το πρώτο dvd. Εκτός από τα μαθήματα χορού στο Σύλλογο διεξάγονται και μαθήματα μουσικής προπαιδείας για παιδιά ηλικίας 3 εώς 10 και μαθήματα φυσικής αγωγής για ενήλικους. Τέλος λειτουργεί και δανειστική βιβλιοθήκη.

  Σαν κάτοικοι του χωριού και σαν μέλη του νυν διοικητικού συμβουλίου οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνους τους ανθρώπους για την προσφορά και το έργο τους μέσω του συλλόγου για το χωριό μας και για εμάς τους ίδιους. Το έργο τους ήταν παράδειγμα και ελπίζουμε να αποτελέσουμε και εμείς στο μέλλον παράδειγμα για την μεταγενέστερη γενιά έτσι ώστε να σωθούν οι παραδόσεις μας, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, το έργο εκείνων, το έργο το δικό μας σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που έρχονται όπου η λήθη για τους προγόνους μας και γι’ αυτό που ήμασταν μοιάζει να είναι αναπόφευκτη.

  Gallery

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Πανηγύρια

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.