Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου

Ο πολιτιστικός σύλλογος Καρπενησίου είναι σήμερα ο πιο ζωντανός φορέας πολιτιστικών δραστηριοτήτων για τον τόπο μας, με αξιόλογη παρουσία από το 1979 που ιδρύθηκε, (με πρωτοβουλία του αείμνηστου Νίκου Ζαχαρόπουλου).

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  400 μέληΤοποθεσία: Καρπενήσι Νομός: ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Περιφέρεια: Στερεά Ελλάδα

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο πολιτιστικός σύλλογος Καρπενησίου είναι σήμερα ο πιο ζωντανός φορέας πολιτιστικών δραστηριοτήτων για τον τόπο μας, με αξιόλογη παρουσία από το 1979 που ιδρύθηκε, (με πρωτοβουλία του αείμνηστου Νίκου Ζαχαρόπουλου). Είναι μη κερδοσκοπικός φορέας που συντηρείται από το μεράκι των μελών του (Διοίκηση, Συνεργάτες) και τις ελάχιστες επίσημες και ανεπίσημες χορηγίες.

  Από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του δημιούργησε αξιόλογα τμήματα, όπως: Θεατρικό, Μουσικό, Χορευτικό και Κινηματογραφικό, με σπουδαίες εκδηλώσεις και κυρίως μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής μας στις δραστηριότητές τους. Με τον καιρό άλλαξαν οι επιλογές και σήμερα είναι ενεργά και μαζικά τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, η Παιδική Χορωδία και η Παραδοσιακή (Δημώδη) Ορχήστρα.

  Ο Σύλλογος διαθέτει τρία Χορευτικά Συγκροτήματα (Μεγάλο, Εφηβικό, Παιδικό) όπου συμμετέχουν 200 χορευτές και πλούσια συλλογή 500 αυθεντικών παραδοσιακών στολών. Η Παιδική Χορωδία από 60 παιδιά παρουσιάζει ένα πλούσιο κύκλο ελληνικών κυρίως τραγουδιών, ενώ η Ορχήστρα μας καλύπτει πλέον το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων του Χορευτικού. Επίσης, ο Σύλλογος έχει μια πλούσια Βιβλιοθήκη τοπικών ιστορικών και λαογραφικών βιβλίων, καθώς επίσης περιοδικών και δημοσιευμάτων που αναφέρονται στον τόπο μας.

  Η μακροχρόνια δράση του έχει να παρουσιάσει σημαντικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες, από έναν μεγάλο όμιλο πλαισιωμένο από νέους κυρίως ανθρώπους της περιοχής, οι οποίοι βρίσκουν εδώ στον τόπο διαμονής τους τον χώρο δημιουργίας, έκφρασης, ψυχαγωγίας και συμμετοχής. Όλες οι δράσεις μας γίνονται σε πολύ καλό επίπεδο ποιότητας , με τεκμηριωμένη επίβλεψη από μέλη που είναι επιφορτισμένα γι’ αυτό το σκοπό.

  Gallery

  Πηγή:

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.