Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Σύλλογος Αθύρων

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΥΡΩΝ ιδρύθηκε το 1994 από ανθρώπους με ευαισθησίες και αγάπη για τον τόπο , που θέλησαν να συνεχίσουν την παράδοση και την πολιτισμική μας κληρονομιά.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  120 μέληΤοποθεσία: Άθυρα Νομός: ΠΕΛΛΑΣ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΥΡΩΝ ιδρύθηκε το 1994 από ανθρώπους με ευαισθησίες και αγάπη για τον τόπο , που θέλησαν να συνεχίσουν την παράδοση και την πολιτισμική μας κληρονομιά. Στόχος είναι η σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους κάτοικους, η συμβολή στην πνευματική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κίνηση του τόπου και η διάσωση και διατήρηση της παράδοσης του τόπου μας στις επόμενες γενιές.

  Διαθέτει Τμήμα ζωγραφικής – Τράπεζα αίματος και Τμήματα παραδοσιακών χορών –Νηπίων,Α’ Β’Παιδικό, Εφηβικό, Γυναικών και Νέων– με πολλές συμμετοχές στο εσωτερικό όπως και στο εξωτερικό ΑΥΣΤΡΙΑ,ΟΥΓΓΑΡΙΑ,ΙΤΑΛΙΑ.

  Βασικές εκδηλώσεις είναι τα ΑΘΥΡΙΩΤΙΚΑ ο εορτασμός της Καθαρής Δευτέρας και της πανήγυρης ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ. Ιδιαίτερα πλούσια η ιματιοθήκη του Συλλόγου που περιλαμβάνει 200 φορεσιές:ΜΑΔΕΔΟΝΙΑΣ,ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ,ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ,ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΕΣ.

  Πρόεδρος: Νουβακη-Αγιοριτου Βάσω, Αντιπρόεδρος: Γαζακη Χριστίνα Γραμματέας: Χουρμουζιάδου Χριστίνα Ταμίας: Αγιορίτου Σοφία Δημοσίων Σχέσεων: Δημητριάδου Δέσποινα Χοροδιδάσκαλος: Φωτόπουλος Νίκος.

  Δείτε το χωριό των Αθύρων στον παρακάτω σύνδεσμο :

  http://www.mypanorama.gr/greece360/makedonia/athira/

   

  Gallery

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.