Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Σύλλογος Άνθειας-Αριστεινού “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”

Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1979 με τον ονομασία «Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Ανθείας – Αριστείνου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ιστοσελίδα

Πληροφορίες Συλλόγου

Τοποθεσία: Άνθεια Νομός: ΕΒΡΟΥ Περιφέρεια: Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1979 με τον ονομασία «Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Ανθείας – Αριστείνου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Μέλη του είναι όλοι οι κάτοικοι των οικισμών Ανθείας και Αιστείνου, χωρίς υποχρέωση καταβολής συνδρομής. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας θρακικών Σωματείων (ΠΟΣΘ) και της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (ΕΠΟΦΕ).

Η όρεξη, το μεράκι, το δημιουργικό πνεύμα κυρίως όμως οι ανησυχίες μας και η αγάπη μας για τη Θράκη και την παράδοση είχαν σαν αποτέλεσμα σοβαρές προσπάθειες και δραστηριότητες που άφηναν μια όμορφη εικόνα πολιτισμού.

Η συμμετοχή των νέων στα τμήματα του Συλλόγου είναι δημιουργία και συλλογική πράξη που μπορεί να φέρει κοντά τη νέα γενιά, η οποία μαστίζεται από μοναξιά, έλλειψη ειλικρινών σχέσεων και απομόνωση. Ο Σύλλογος μπορεί να προτρέψει τον καθένα να ξεφύγει από την παθητικότητα, την αδράνεια και να τον κάνει ν’ αντισταθεί στη βίαιη εισβολή ξένων προτύπων.

Η παράδοση και ο πολιτισμός δεν είναι απλά μουσειακά είδη. Μπορούμε από μέσα τους ν’ αντλήσουμε αξίες και πρότυπα, που είναι απαραίτητα για τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Οι σκοποί του Συλλόγου μας είναι: μορφωτικοί, πολιτιστικοί, αθλητικοί, ψυχαγωγικοί, εκπαιδευτικοί, οικολογικού. Προωθούμε και συμβάλλουμε λύσεις τοπικών προβλημάτων. Προσπαθούμε να αναδείξουμε τον πολιτιστικό και περιβαλλοντικό πλούτο της περιοχής και του Έβρου και συνεργαζόμαστε με διάφορους πολιτιστικούς φορείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Gallery

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.