Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Κοζάνης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Κοζάνης ιδρύθηκε το 1997 από μια ομάδα ανθρώπων που έψαχναν να βρουν λύση στα προβλήματα τεχνικών και κοινωνικών υποδομών που ταλαιπωρούσαν τους παλιούς κατοίκους της γειτονιάς του Αη Θανάση αλλά και τους νέους που έκτιζαν το σπίτι τους στην νέα επέκταση της πόλης.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Άη Θανάσης Κοζάνης Νομός: ΚΟΖΑΝΗΣ Περιφέρεια: Δυτική Μακεδονία

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Κοζάνης ιδρύθηκε το 1997 από μια ομάδα ανθρώπων που έψαχναν να βρουν λύση στα προβλήματα τεχνικών και κοινωνικών υποδομών που ταλαιπωρούσαν τους παλιούς κατοίκους της γειτονιάς του Αη Θανάση αλλά και τους νέους που έκτιζαν το σπίτι τους στην νέα επέκταση της πόλης. Ο Αη Θανάσης είναι μια μεγάλη γειτονιά νοτιοδυτικά της πόλης της Κοζάνης και πήρε το όνομα της από την ομώνυμη Εκκλησία που περιβάλλεται από ένα όμορφο πάρκο. Έτσι τα πρώτα χρόνια ο Σύλλογος λειτούργησε κυρίως σαν μικρό Συνοικιακό Συμβούλιο και μέσα από Λαϊκές Συνελεύσεις σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή προσπάθησε και θεωρεί ότι προώθησε αρκετά την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των κατοίκων.

  Παράλληλα όμως ιδρύθηκε και το πρώτο παιδικό χορευτικό και η πρώτη μουσικοχορευτική εκδήλωση και ο πρώτος Φανός έκαναν την εμφάνιση τους .Για αρκετά χρόνια φιλοξενήθηκαν οι δραστηριότητες στο Σχολείο της γειτονιάς .

  Στα νέα μας γραφεία που μας παραχωρήθηκαν από τον Δήμο Κοζάνης το φθινόπωρο του 2006 διατηρούμε τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών για όλες τις ηλικίες, ευρωπαϊκών χορών για ενήλικες, μοντέρνου χορού για παιδιά και εφήβους, τμήματα εκμάθησης ζωγραφικής για ενήλικες και παιδιά, τμήματα γυμναστικής (Πιλάτες),χορωδία παραδοσιακού και έντεχνου τραγουδιού, ψαλτικής, τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών και λαϊκών οργάνων. Επίσης σε συνεργασία με διάφορους φορείς (ΝΕΛΕ,ΚΕΕ κλπ) διοργανώνουμε διάφορα επιμορφωτικά σεμινάρια .

  Κατά την θερινή περίοδο διοργανώνουμε δημοτικές και λαϊκές βραδιές με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία στις οποίες πρωταγωνιστούν τα χορευτικά τμήματα και η χορωδία του Συλλόγου .Επίσης μουσικές βραδιές διοργανώθηκαν σε συνεργασία με τους μαθητές των 2 Γυμνασίων και του Λυκείου της γειτονιάς.

  Κατά την χειμερινή περίοδο διοργανώνουμε τον ετήσιο χορό του Συλλόγου με πολύ μεγάλη συμμετοχή .Στην περίοδο των Αποκριών ο Σύλλογός μας συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης.(Άναμμα Φανού, παρέλαση αρμάτων κλπ).

  Gallery

  Πηγή:

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.