Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα “Νάουσα Πάρου”

Το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα «Νάουσα Πάρου» λειτουργεί εδώ και χρόνια στην Νάουσα Πάρου και έχει επιδείξει έργο που, όπως παραδέχονται πολλοί, συμβάλλει στην πολιτιστική αναβάθμιση του νησιού μας.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Πάρος Νομός: ΚΥΚΛΑΔΩΝ Περιφέρεια: Νότιο Αιγαίο Φυλή: Κυκλαδίτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Είναι μέλος του C.I.O.F.F. Ελλάδος (Ουνέσκο-Β), που είναι Διεθνής Οργανισμός Διοργανωτών Φεστιβάλ. Συνεργάζεται με τους άλλους φορείς του νησιού, της χώρας μας και του εξωτερικού, με στόχο την πολιτιστική ανάπτυξη και συνεργασία. Λειτουργούν τμήματα Παραδοσιακού Χορού, Θεάτρου, Χορωδίας, Λαογραφική Συλλογή /Μουσείο ενώ παράλληλα υπάρχει και σημαντική Ιματιοθήκη και θεατρικό βεστιάριο.

  Ήδη από το 1988 μια ομάδα από Ναουσαίους, που αγαπούσαν την παραδοσιακή μουσική και το χορό, άρχισε να κάνει προσπάθειες για τη διατήρησή της. Το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα “Νάουσα Πάρου” που ακολούθησε, συμμετείχει μέχρι σήμερα σε χορευτικές παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (όπως στην Ολυμπιάδα Κίνας 2008), με βραβεία και διεθνείς διακρίσεις. Το Συγκρότημα έχει σκοπό να διασώσει και στη συνέχεια να διαδώσει τους χορούς , τη μουσική και τα τραγούδια , τα ήθη και τα έθιμα της Πάρου σε αυθεντική μορφή χωρίς πρόσθετα στοιχεία. Παράλληλα οργανώνει ομάδες που, κατά περιόδους, καταγράφουν τα λαογραφικά στοιχεία του νησιού.

  Κεντρικές εκδηλώσεις:
  -Παριανή Αποκριά [Φεβ/Μαρ] -Θεατρική Άνοιξη [Μαρ/ Απρ] -Ναουσαίικο καλοκαίρι [Ιούνιος έως Σεπτέμβριος] -Μικρασιατική Συνάντηση Πάρου {Σεπτ]

  Συμμετοχές σε εκδηλώσεις του νησιού: Δεκαπενταύγουστος- Εννιάμερα Παναγίας-πανηγύρια χωριών

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.