Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου

Ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου έχει ένα αξιόλογο έργο να επιδείξει παρά το σύντομο χρόνο της ηλικίας του.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  350 μέληΤοποθεσία: Πολύγυρος Νομός: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Πριν 14 χρόνια μια παρέα φίλων αποφάσισε να ταράξει τα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας έχοντας ως αφετηρία την αγάπη για την παράδοση, τη λαογραφία και τον πολιτισμό. Έτσι δημιουργήθηκε ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου που αγκαλιάστηκε γρήγορα από την τοπική μας κοινωνία και έγινε μια μεγάλη πλέον παρέα με όραμα και στόχο τη διατήρηση της επαφής με τις ρίζες μας. Σήμερα ο Λ.Ο.Π. έχει ένα αξιόλογο έργο να επιδείξει παρά το σύντομο χρόνο της ηλικίας του.

  Το χορευτικό του τμήμα διαθέτει 10 χορευτικές ομάδες όλων των ηλικιών που εκπροσωπούν επάξια την πόλη μας σε παραστάσεις ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό (Ουγγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία,Μολδαβία Βενετία Udine Ιταλία,Piran Slovenia).

  Στις δραστηριότητες του Ομίλου μας εντάσσεται και η έκδοση του περιοδικού “ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ” (poligiros.blogspot.gr) που ερευνά ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία του τόπου μας, ενώ ασχολείται ταυτόχρονα με σύγχρονα θέματα γύρω από τον πολιτισμό και τις δραστηριότητες του Ομίλου καθώς και η έκδοση πολλών βιβλίων Λαογραφικού περιεχομένου . Επίσης ο Όμιλός μας έχει πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις ζωγραφικής Πολυγυρινών καλλιτεχνών και εκθέσεις παλαιάς φωτογραφίας

  Παράλληλα, σημαντική παρουσία έχει ο Λαογραφικός στη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων, όπως το 1ο, 2ο και 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Λαογραφίας και Παράδοσης, τον Αύγουστο του 2005, 2006 και 2008, αλλά και η ετήσια διοργάνωση του αποκριάτικου ανταμώματος με τη συμμετοχή 100 και πλέον χορευτικών συγκροτημάτων απ’ όλη τη Μακεδονία.

  Gallery

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.