Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Φιλοπρόοδος Όμιλος Εμπορειού

O σύλλογος έχει δύο άξονες δράσης: την προσπάθεια από κοινού με φορείς, συλλόγους και άτομα για την λύση κάποιων προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής του Εμπορειού (σχέδιο πόλης, ύδρευση, χώροι στάθμευσης, κ.α.) και την δημιουργία των συνθηκών που χρειάζονται για να γίνει ξανά ο Εμπορειός χώρος πολιτισμού (Γιορτή Μαστίχας, ανάδειξη ιστορικών χώρων, ιστορία του Εμπορειού κ.α.).

Ιστοσελίδα

Πληροφορίες Συλλόγου

Τοποθεσία: Εμπορειός Χίου Νομός: ΧΙΟΥ Περιφέρεια: Βόρειο Αιγαίο Φυλή: Χιώτες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Η Ίδρυση του Φ.Ο.Ε

Το καλοκαίρι του 1997 ιδρύεται ο πολιτιστικός σύλλογος με την επωνυμία “ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ”. O σύλλογος έχει δύο άξονες δράσης: την προσπάθεια από κοινού με φορείς, συλλόγους και άτομα για την λύση κάποιων προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής του Εμπορειού (σχέδιο πόλης, ύδρευση, χώροι στάθμευσης, κ.α.) και την δημιουργία των συνθηκών που χρειάζονται για να γίνει ξανά ο Εμπορειός χώρος πολιτισμού (Γιορτή Μαστίχας, ανάδειξη ιστορικών χώρων, ιστορία του Εμπορειού κ.α.). Ο “ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ” είναι πολιτιστικός σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Η γιορτή της μαστίχας

Την άνοιξη του 2001 ο “ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ” στο πλαίσιο πραγματοποιήσεως κάποιων πολιτιστικών εκδηλώσεων το καλοκαίρι του 2001, κάνει δεκτή την πρόταση του μέλους του Αντώνη Παναγιώτη Βασίλη για την διοργάνωση της “ΓΙΟΡΤΗΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ”. Η “ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣΤΙΧΑΣ” έχει σκοπό να αναδείξη, να διαδώση και να κάνει γνωστό το πολύτιμο και μοναδικό αυτό προϊόν του νησιού μας όσο το δυνατον ευρύτερα. Είναι σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν: μουσικοχορευτικές βραδυές, προβολές ταινιών, παραστάσεις Καραγκιόζη, παιδικούς διαγωνισμούς ζωγραφικής – πηλοπλαστικής – χειροτεχνίας, εκθέσεις φωτογραφίας και γκραβούρας, εκδόσεις δίσκων ακτίνας (CD), βιβλίων με θέμα την μαστίχα, κ. α. Μακροπρόθεσμα ελπίζουμε η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣΤΙΧΑΣ να γίνει μια πολυήμερη γιορτή με μικρές επιμέρους εκδηλώσεις που θα γίνονται στην ευρύτερη περιοχή των Μαστιχοχωρίων υπό την αιγίδα της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών, του Δήμου Μαστιχοχωρίων, της Νομαρχίας Χίου και των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

Gallery

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.